Kuzu Etli Ve Kişnişli Enginar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Ve Kişnişli Enginar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kuzu Etli Ve Kişnişli Enginar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Kuzu gerdan etini tencereye alın, 10 bardak su ilave edin. 40 dakika haşlayın. Eti suyun içinden alın, ılınınca kemiklerinden ayırarak yemek kaşığına sığacak şekilde didikleyin. Eti haşladığınız suyu süzüp ayrı bir tencereye aktarın. Suyu ocağın üzerine alın. Su kaynayınca içine didiklediğiniz eti, küp doğradığınız sebzeleri, yarma mısırı ilave edin. Kısık ateşte mısırlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Ayrı bir kapta yoğurdu, unu, ince kıyılmış taze kişnişi, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadarını alıp yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı kaynayan çorbaya ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  3. Üzeri için tereyağında kavrulmuş ekmek küplerini ve taze kıyılmış kişnişleri serpin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası