Malzemeler
Sosu için
Üzeri için
Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Pirinç ile bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Nohudu haşlayın. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozu ince kıyın. Havuç ve patatesi küp doğrayın. Kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, kırmızı pul biber, tuz, soğan ve maydanozu derin bir kapta yoğurup beklemeye alın. Fırın tepsisine un serpin. Hazırladığınız harçtan küçük köfteler hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Havuçları tencerede ayçiçeği yağı ile soteleyin. 8 bardak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca patateslerle köfteleri ekleyin. Nohudu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu için, yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan bir kaşık ilave edip ılık sos haline getirin. Çorbayı sürekli karıştırarak sosu ilave edin. Beş dakika pişirip üzerine nane ve biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın.