Kıymalı Mantar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı, mantarlı, kerevizli ve patatesli bu çorba oldukça besleyici bir lezzettir. Bol sebzeler ile hazırlanan bu çorba terbiyelidir. Soğuk kış günlerinde sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için uygun bir tercih olacaktır. Siz ve malzlemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Etsiz bir çorba hazırlamak istiyorsanız, yüksek proteinli kremalı mantar çorbasını deneyebilirsiniz.

Kıymalı Mantar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için

Üzeri için

Kıymalı Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Küp doğradığınız soğan ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar soteleyin. 
  2. Kıyma suyunu çektiğinde mantarları ilave edip sotelemeye devam edin. 
  3. Küp doğradığınız havuç, kereviz, patates, domates ve lahanayı sırasıyla ekleyin. 
  4. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp suyunu ilave edin. 
  5. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  6. Terbiyesi için, ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın. 
  7. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyip karıştırın. 
  8. Ocaktan alın. 
  9. Üzerine ince kıyılmış Frenk maydanozu serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Mevsim sebzelerine göre farklı sebzeler ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası