Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve yıkayın. Bir kaseye ezilmiş sarımsakları, zeytinyağının yarısını, tuzu ve baharatları alıp karıştırın. Karnabaharları ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye döküp yayın. Isıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tencereye kalan zeytinyağını ve iri doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. İri doğradığınız havuçları da ilave edip rengi dönünceye kadar soteleyin. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte havuç yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı el blenderin’den geçirip tekrar ocağa alıp kaynatın. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Çorbayı kaselere aktarın. Üzerine sıcak karnabaharları paylaştırın ve servis yapın.
Karbanahar kullanmak istemiyorsanız, sade havuç çorbası tarifine göz atabilirsiniz.