Kabaklı ve yarma mısırlı ayran çorbası tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
- Yarma mısırları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan sonra süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın ve yarma mısırlar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
- Bu arada zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğradığınız kabakları ve ince kıyılmış sarımsakları çok fazla zedelemeden kavurup ocaktan alın.
- Yoğurdu iyice çırpıp ayranı ekleyin. Yarma mısır ve kabak dışındaki tüm malzemeyi ilave edip çırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde biraz su ekleyebilirsiniz. En son yarma mısırları ve kabakları ilave edin. Tekrar karıştırın. Kabaklı ve yarma mısırlı ayran çorbasını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yoğurtlu yarma çorbası tarifi için tıklayın