Kabaklı Ve Yarma Mısırlı Ayran Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Ve Yarma Mısırlı Ayran Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Ve Yarma Mısırlı Ayran Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kabaklı ve yarma mısırlı ayran çorbası tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  1. Yarma mısırları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan sonra süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın ve yarma mısırlar yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin. 
  2. Bu arada zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğradığınız kabakları ve ince kıyılmış sarımsakları çok fazla zedelemeden kavurup ocaktan alın. 
  3. Yoğurdu iyice çırpıp ayranı ekleyin. Yarma mısır ve kabak dışındaki tüm malzemeyi ilave edip çırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde biraz su ekleyebilirsiniz. En son yarma mısırları ve kabakları ilave edin. Tekrar karıştırın. Kabaklı ve yarma mısırlı ayran çorbasını buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Yoğurtlu yarma çorbası tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kabaklı Tarifler Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası