İtalyan Düğün Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan düğün çorbası, erişte, sebze, köfte ve et suyu ile hazırlanan doyurucu bir İtalyan çorbasıdır. Başlangıçta bir "köylü yemeği" olarak kabul edilirdi, yani ekonomik malzemelerle yapıldığı için herkes tarafından kolayca erişilebilirdi. İsmi "düğün çorbası" olsa da aslında düğünle hiçbir ilişkisi yoktur. Adı, aslında İtalyanca "minestra maritata" ifadesinden gelir, bu da evli çorba anlamına gelir. Ancak bu evlilik terimi, malzemelerin ve bir araya geldiğinde oluşturdukları lezzetin mükemmel bir birlikteliğine atıfta bulunur. Şimdi gelelim italyan düğün çorbası yapımına;

Endonezya bölgesine ait olan rawon çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

İtalyan düğün çorbası kaç kaloridir?

İtalyan düğün çorbası 396 kaloridir.

İtalyan Düğün Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için;

Çorbası için;

İtalyan Düğün Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle köftesi için derin bir karıştırma kabına kıymayı ekleyin.
  2. Üzerine galeta unu, maydanoz, kekik, parmesan, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı karabiberi ekleyin.
  3. Bütün malzemeler karışana kadar elinizle yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz kıymayı eşit büyüklükte küçük köfteler halinde yuvarlayın ve bir tabağa aktarın.
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağını büyük yapışmaz bir tavada orta ateşte ısıtın. Köftelerin yarısını ekleyin ve kızarana kadar, ara sıra çevirerek kızartın, toplamda yaklaşık 4 dakika pişirin.
  6. Çorba için köfteler kızarırken havucu, soğanı ve kerevizi küçük küpler halinde doğrayın.
  7. 1 yemek kaşığı zeytinyağını derin bir tencerede orta ateşte ısıtın.
  8. Havucu, soğanı ve kerevizi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 6 - 8 dakika soteleyin, rendelenmiş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
  9. Tavuk suyunu ilave edin, tuz ve karabiberle ekleyip karışımı kaynatın.
  10. Makarnayı ve köfteleri ekleyin, kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
  11. Makarna yumuşayana ve köfteler tamamen pişene kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
  12. Pişirmenin son dakikasında doğradığınız ıspanağı ekleyin.
  13. İtalyan düğün çorbası servise hazır, üzerine toz parmesan serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu ile servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz pul biber ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Köfteler çorbanın içinde de pişmeye devam edeceği için tavada maximum 4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Galeta unu yerine evdeki ekmekleri değerlendirmek amacıyla ekmekleri rondodan çekip kullanabilirsiniz.
  • Daha etli bir çorba isterseniz makarna miktarını azaltabilirsiniz.
  • Bu çorba için mutlaka minik boyutlarda makarna tercih edilmelidir.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası