- Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender’den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.
Havuç Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Havuç çorbası yaparken içine 2 kaşık krema koymanız çorbanızın içimini hem kolaylaştıracak hem de daha da lezzetlendirecektir.
- İçerisine farklı sebzeler ekleyerek besleyiciliğini de arttırmanız mümkün olacaktır.
- Kavurduğunuz havuçlardan ayırarak son aşamada içine atabilirsiniz. Bu görsel olarak çorbanın daha güzel gözükmesini sağlayacaktır.
- Çorba yaparken içerisine tavuk suyu ya da sebze suyu koymanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir.
- Un kavurma işlemi esnasında dikkat etmelisiniz. Ne az kavurup un kokmamalı ne de fazla kavurup unu yakmamalısınız.
- Unun üzerine sütü eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle hızlıca çırpmalısınız.
- Çorbanın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu nedenle suyu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz.