Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Sos için:

Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur tahtasına döküp ortasını açın. Yumurta, ılık su ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirin. 
Hamurun üzerine un serperek kalın bir yufka şeklinde açın. Kareler halinde kesin. Mercimeği akşamdan ıslatıp süzün. 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamurları ekleyip pişirin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın ve tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sos için; tereyağını küçük bir tavada eritip tozbiberi ekleyin. Çorbaya ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Şefin Yorumu : SOFRALARIN ŞİFA KAYNAĞI
Türk mutfağında özel bir yeri olan çorbalar, hem şifa kaynağı hem de giriş yemeği olarak kabul edilir, düğün ve iftar sofralarında mutlaka bulunur.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası