Soyulmuş ve ayıklanmış balkabaklarını 5x5 cm’lik küpler halinde kesin. Yağlı kağıt ile fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serpip yaklaşık 40 dakika kadar 175 derece fırında pişirin. Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra fırından alın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Soğanlar şeffaflaştıktan sonra, önce sarımsağı daha sonra balkabaklarını, en son da tavuk suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynayınca ocağı kısın ve 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra blender’dan geçirin (pürüzsüz bir görüntü istiyorsanız bir kez de süzgeçten geçirebilirsiniz). Üzerine önceden ısıtılmış krema ekleyin. Üzerine bir miktar ince doğranmış Frenk soğanı serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade bal kabağı çorbasını da deneyebilirsiniz.