Etli Kıtır Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Kıtır Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Kıtır Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, yumurta, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurup yarım saat dinlendirin. Kuzu etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Hamuru unlanmış zeminde ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Fırını 160 derecede ısıtın ve hamurları fırında biraz kurutun. Haşladığınız etin suyunu süzüp ince parçalar olacak şekilde elinizle ayırın. Haşlama suyuna 2 su bardağı su ekleyerek tekrar ısıtın. Fırında kuruttuğunuz hamurların bir kısmını ve eti kaynayan et suyuna ilave edin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve 1 yumurtayı bir kapta çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan yavaşça ekleyin. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyip karıştırın. Bir taşım pişirin. Hamurların kalan yarısını ve toz biberi kızdırılmış tereyağına ekleyin. Biberli yağı çorbaya ilave edin. Kaselere paylaştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Et Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası