Malzemeler
Terbiye için
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Havuçları soyup jülyen doğrayın. Kerevizi soyup zar şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda 15 dakika bekletin. Patatesin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Mantarları dilimleyin. Pırasayı temizleyip ince doğrayın.
Mısırözü yağını tencerede ısıtıp doğranmış pırasa, soğan va sarımsakları ilave edip hafifçe soteleyin. Jülyen doğranmış havuçlar ve kekiği ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Kereviz, patates, mantar ve unu ilave edin. Unun kokusu çıkınca orta ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. En son sıcak süt ve et suyu ile baharatı ilave edin. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için derin bir kasede yumurta sarısı, süzme yoğurt ve limon suyunu çırpın. Konserve mısır tanelerini ekleyip karıştırın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp kasenin içine ilave edin.
Hazırladığınız karışımı kaynamakta olan çorbaya azar azar ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Sıcak servis yapın