Darı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Darı, Alanya'da sık sık tüketilen bir yarma çeşididir. Yarma ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, soğuk günlerde sıcak başlangıçlar yapmak isteyenlerin favorisidir. Alanya ile özdeşleşen darı çorbası, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Hazırlanan çorba, nane eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, darı çorbası tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Dımbıl çorbası ve lobya çorbası tarifine de göz atın.

Darı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Darı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Darılar su içerisinde 6-12 saat bekletilir. 
  2. Su süzülerek içerisi tuzlu su ile dolu bir tencereye alınır. Haşlanmaya bırakılır. 
  3. Haşlanan darılar süzülür ve soğuması için bir kaba alınır. 
  4. Yoğurtlar çırpma teli yardımı ile karıştırılır. İçerisine darılar eklenir ve karıştırılır. 
  5. Taze nane yıkanır, kurutulur ve ince ince doğranır. Yoğurtların içerisine atılarak servis edilir. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası