Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Muharrem Bilginsoy’dan şifa deposu lezzeti şahane çorba tarifi.

ŞEFİN NOTU

Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dana kuyruğu parçaları, sarımsak, kereviz sapı, tereyağı ve baharatları bir tencereye alın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyerek yaklaşık 3 saat pişirin.
  2. Et yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla suyunu ayrı bir tencere süzün. Eti kemiklerinden ayırarak didin.
  3. Yumurtanın sarısı ile yoğurdu bir kasenin içinde çırptıktan sonra yavaş yavaş et suyunun içine karıştırarak ilave edin. Daha sonra didilmiş eti ekleyin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası