Buğdaylı Balık Çorbası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Buğdaylı Balık Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Buğdaylı Balık Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için bol malzemeli ve zahmetli bir çorba. Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün. Arpacık soğanları soyun. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kerevizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve sap kısımlarını kıyın. Hazırladığınız sebzeleri bir kapta karıştırın. Balığı akan suyun altında tutup yıkayın.

Balık suyu için balığı bir tencereye alın. 1 litre kadar suyu tencereye ilave edin. Kaptaki sebzeler, tuz, baharat ve balığı bütün olarak ilave edin. Yarım saat kadar haşlayıp suyunu süzün. Balığın iskeletini çıkarın ve didikleyin. Sebzeleri püre haline getirip suyun içine ilave edin.

Terbiye için un, krema, yoğurt, limon suyu ve 1 yumurtayı bir kapta iyice çırpın.

Çorbayı 5 dakika kadar kaynatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edip terbiyesinden azar azar ilave ederek çırpma teliyle sürekli karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis kaselerine paylaştırın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Balık Yemekleri Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası