Bergensk Fıskesuppe
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Norveç'in Batı kıyısında sık sık tüketilen Bergensk, meşhur bir balık çorbasıdır. Bu çorbanın kökeni Bergen olsa da, Norveç'in hemen her yerinde tüketilir. Krema, balık ve kök sebzelerin bileşiminden oluşan bu çorbanın en önemli noktası ise, tatlı ve ekşi arasındaki doğru dengeyi yakalamaktır. Bunun için yapım aşamalarında çorbanın tadına bakmanız gerekir. Malzemeler hazırsa, bergensk fıskesuppe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tayland usulü tom yum çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Bergensk Fıskesuppe Tarifi İçin

Malzemeler

Bergensk Fıskesuppe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle balık suyunu büyük tencereye alarak kaynatın.
  2. İçerisine doğranmış sebzeleri ekleyerek 5 dakika pişirin.
  3. Un ve kremayı bir kasede çırpın. Çorbaya ekleyerek karıştırın ve kaynatın.
  4. Şeker ve sirkeyi yavaş yavaş ilave edin. 
  5. Balıkları ekleyin. Balık köftesini de üzerine ilave edin ve pişirin.
  6. Balıklar tamamen piştiğinde tuz ve beyaz biber ekleyin. İnce doğranmış frenk soğanı serpiştirin.
  7. Çıtır ekmekle birlikte servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz, balık köftesini tariften çıkarabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası