Acılı Karalahana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Karalahana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Karalahana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarıp akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
  2. Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
  3. Soğanlar yumuşayınca iyice süzmüş olduğunuz lahanaları ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ekleyin.
  4. Tavuk suyunu ekleyince birkaç taşım kaynatın. Su kaynayınca sarı mercimekleri, kırmızı fasulyeyi, haşlanmış mısırı, tuzu, pirinci ve karabiberi ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, 30-35 dakika pişirin.
  5. Çorbaya 35. dakikada 1 yemek kaşığı su ile inceltiğiniz mısır ununu ve küçük küçük doğradığınız jalapone biberini ilave din. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  6. Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan klasik karalahana çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası