Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir?
Kararan tahta kaşıkları nasıl temizleriz? Tahta kaşık ne ile yıkanır? İşte, kararan tahta kaşıkları temizlemek için uygulayabileceğiniz 5 doğal yöntem:

Tahta kaşıklar, yemek hazırlarken en çok tercih edilen kaşık türlerinden biridir. Hem tatlı, hem de tuzlu yiyeceklerin yapımında kullanılan bu kaşıklar, iyice temizlenmediği zaman kokmaya ve kararmaya başlar. Ayrıca üzeri tahriş olur ve pürüzlü bir yapıya dönebilir. Tam da bu yüzden, leke kalmadan, bakterilere fırsat vermeden tahta kaşıkları temizleme yöntemlerini yazımızda sizler için derledik. İşte, tahta kaşık temizliğinde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler:



  1. Sirke ve Karbonat

Temizlik alanında imdadımıza koşan sirke ve karbonat ikilisini, bu kez tahta kaşık temizliğinde kullanacağız. Tahta kaşıkları büyük bir tencerenin içerisine alın. Üzerine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde, kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 15 dakikanın ardından tahta kaşıktaki kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz. Temizlenen kaşıkları soğuk suyla durulayın ve kurutun.

  1. Zeytinyağı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bu esnada tahta kaşıkları zeytinyağı ile güzelce silin. Sildiğiniz kaşıkları tepsiye dizin ve fırının içinde 3 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın ve kuruması için kenarda bekletin. Bu uygulamayı ayda bir kez tekrarlayabilirsiniz.

  1. Oksijenli Su

Derin ve geniş bir kabın içerisine tahta kaşıkları dökün. Kaşıkların üzerinde oksijenli suyu gezdirin. Ardından üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika bekleyin. Daha sonra kaşıkları ılık suyla durulayın.

  1. Sabun

Derin bir kaba kaşıkları yerleştirin. Bu esnada katı sabunlarınızı rendeleyin. Rendelenmiş sabunları kaşıkların üzerine serpiştirin. Kaynar suyu kaşıkların üzerini geçecek şekilde ilave edin. 30 dakika bekledikten sonra kaşıkları bol suyla durulayın.



  1. Hindistan Cevizi Yağı

Bal mumu ve hindistan cevizi yağını tavada benmari usulüyle eritin. Eriyen malzemelere 1-2 damla limon sıkın ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı temiz bir bez yardımıyla kaşıklara sürün ve güzelce silin. 10 dakika bekledikten sonra kaşıkları ılık suyla durulayın.




Tahta Kaşıkları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


  1. Tahta kaşıkları kesinlikle bulaşık makinesine atmayın. Çünkü bulaşık makinesi, kaşıkların çatlamasına neden olur.
  2. Temizlik için asitli deterjanlar kullanmayın. Bu deterjanlar kaşıkların rengini açar ve zamanla çatlamasına sebep olur.
  3. Tahta kaşıkları yemeklerin içinde bırakmayın. Sıcaklık, kaşığın yapısının bozulmasına yol açabilir.
  4. Tahta kaşıkları temizledikten sonra mutlaka kurumasını bekleyin. 
  5. Tahta kaşıkları ocaktan ortalama 30 cm uzakta tutun.
  6. Baharat ve salça lekesi olan tahta kaşıkları, kaynatarak temizleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Mutfak dolapları nasıl temizlenir?
  2. Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?
  3. Fırın nasıl temizlenir?
  4. Aspiratör filtresi nasıl temizlenir?
  5. Kesme tahtası nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı