Tahta kaşıklar, yemek hazırlarken en çok tercih edilen kaşık türlerinden biridir. Hem tatlı, hem de tuzlu yiyeceklerin yapımında kullanılan bu kaşıklar, iyice temizlenmediği zaman kokmaya ve kararmaya başlar. Ayrıca üzeri tahriş olur ve pürüzlü bir yapıya dönebilir. Tam da bu yüzden, leke kalmadan, bakterilere fırsat vermeden tahta kaşıkları temizleme yöntemlerini yazımızda sizler için derledik. İşte, tahta kaşık temizliğinde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler:
Temizlik alanında imdadımıza koşan sirke ve karbonat ikilisini, bu kez tahta kaşık temizliğinde kullanacağız. Tahta kaşıkları büyük bir tencerenin içerisine alın. Üzerine 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde, kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 15 dakikanın ardından tahta kaşıktaki kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz. Temizlenen kaşıkları soğuk suyla durulayın ve kurutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bu esnada tahta kaşıkları zeytinyağı ile güzelce silin. Sildiğiniz kaşıkları tepsiye dizin ve fırının içinde 3 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın ve kuruması için kenarda bekletin. Bu uygulamayı ayda bir kez tekrarlayabilirsiniz. Derin ve geniş bir kabın içerisine tahta kaşıkları dökün. Kaşıkların üzerinde oksijenli suyu gezdirin. Ardından üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika bekleyin. Daha sonra kaşıkları ılık suyla durulayın. Derin bir kaba kaşıkları yerleştirin. Bu esnada katı sabunlarınızı rendeleyin. Rendelenmiş sabunları kaşıkların üzerine serpiştirin. Kaynar suyu kaşıkların üzerini geçecek şekilde ilave edin. 30 dakika bekledikten sonra kaşıkları bol suyla durulayın. Bal mumu ve hindistan cevizi yağını tavada benmari usulüyle eritin. Eriyen malzemelere 1-2 damla limon sıkın ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı temiz bir bez yardımıyla kaşıklara sürün ve güzelce silin. 10 dakika bekledikten sonra kaşıkları ılık suyla durulayın. Şunlara da göz atın;Tahta Kaşıkları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler