Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan sulu köfte, hem sade, hem de terbiyeli bir şekilde sunulur. Kırık pirinç ve kıyma ile hazırlanan bu yemek, Anadolu yemeği olarak da bilinir. Misket şekli verilen sulu köfte, bazı yörelerde 'köfte yuvarlaması' olarak adlandırılır. Sofrada ana yemek olarak sunulan sulu köfteyi, hangi yemeklerle birlikte sunacağınızı bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, sofralarınızı ziyafete çevirmenizi sağlayacak sulu köftenin yanına çok yakışan 13 farklı tarif:
Yemeğe çorbasız başlayamayanlar için, ilk önerimiz mercimek çorbası. Kolay yapımı ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan mercimek çorbası, sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Eğer yoğurt bazlı bir çorba hazırlamak isterseniz, yayla çorbası ideal bir seçimdir. Yayla çorbası ile ana yemeğe geçmeden önce midenizi rahatlatabilirsiniz. Yemeğin yanında her zaman pilav sunanlar için de bir önerimiz var. Ancak sulu köftenin içinde kırık pirinç kullanıldığı için, pirinç pilavını bezelye, badem gibi malzemelerle zenginleştirmenizi öneririz. Pilavsız doyamayanlar için, ikinci önerimiz ise Bolu mutfağından nefis ıza bulguru. Pirinç pilavına göre daha sağlıklı ve düşük kalorili olan ıza bulgur pilavını, sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Sulu köfte, başlı başına doyurucu bir yemektir. Bu yüzden köftenin yanında hafif bir şeyler sunmak isterseniz, bol limonlu ve soğanlı patates salatasını tercih edebilirsiniz. Mor lahana, soğan ve ceviz ile hazırlanan bu salata, yaklaşık 95 kaloridir. Diyet listeleri için de uygun olan mor lahana salatasını, nar ekşisi ve sirke ile çeşitlendirebilirsiniz. Ana yemeğin yanında mevsimin en taze sebzelerinden oluşan nefis bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Mevsim salatayı yeşil zeytin ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Yaz kış demeden her yemeğin yanında turşu sunanları böyle alalım. Sulu köftenin yanına çok yakışan yağlı biber turşusunu, yalnızca 6 malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Sulu köftenin yanında pilav sunmak istemeyenler için, nefis mi nefis zeytinyağlı barbunya tarifini öneriyoruz. Hem hafif, hem de doyurucu bir yemek oluşan zeytinyağlı barbunya, ortalama 45 dakikada sofralardaki yerini alır. Daha hafif ve daha renkli bir tarif arayanlar için önerimiz, zeytinyağlı pırasa yemeği. Havuç, pırasa ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, sindirimin rahatlamasına da yardımcı olur. Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Kereviz, ceviz, mayonez ve yoğurt ile hazırlanan kereviz salatasının porsiyonu, yaklaşık 100 kalori değerindedir. Ana yemeği hafif salatalarla pekiştirmek isteyenler için, roka, elma ve kaju ile hazırlanan roka salatasını öneriyoruz. Salatayı zeytinyağı ve limon ile zenginleştirebilirsiniz. Sulu yemeklerin yanına çok yakışan semizotu salatası, yoğurt, semizotu, sarımsak, nane ve salatalıktan oluşur. Sadece 20 dakikada sunulan bu salata, yemekten hemen önce hazırlanabilir. Şunlara da göz atın;