Şinitzel Avusturya mutfağından Dünya'ya yayılan bir yemektir. Farklı türleri vardır. Dana etinden, tavuktan ya da domuz etinden yapılabilir. En yaygın yapılanı tavuk şinitzeldir. Basitçe yapımı fileto tavuk göğüsünün un, galeta unu, yumurta ve baharatlardan oluşan kar��şıma bulandıktan sonra kızartılması ile olur. Marketlerde hazır versiyonları da satılır. Bunlar önceden pişirilmiştir. Şinitzel makarna, pilav ya da salata yanına çok yakışır. İşte, 4 farklı şinitzel pişirme yöntemi;
Şinitsel Tavada Nasıl Pişirilir?
- Tavaya 1-2 yemek kaşığı yağ damlatılır.
- Şinitzeller sıcak tavada arkalı önlü pişirilir.
- Sıcakken servis edilir.
Şinitzel Fırında Nasıl Pişirilir?
- Şinitzeli fırında daha az yağ ile pişirebilirsiniz.
- Yağlı fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine şinitzelleri dizerek öneceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirebilirsiniz.
- Sıcak bir şekilde servis edilir.
Şinitzel Fritözde Nasıl Pişirilir?
- Fritöz derin yağda kızartma yapımında kullanılır.
- Yağ ısıtılır, şinitzel kızgın yağa atılarak kontrollü şekilde kızartılır.
- Çıtır ve altın rengi olana kadar kızartılır, ardından sıcak şekilde servis edilir.
Şinitzel Mikrodalgada Nasıl Pişirilir?
- Mikrodalga fırında şinitzel pişirmek isterseniz şinitzelin hazır şinitzel olması gerekir. Marketlerde satılan hazır şinitzeller önceden pişirilmiş oldukları için mikrodalga fırında pişmeye uygunlardır.
- Şinitzel tabağa koyularak mikrodalgaya koyulur. 1 dakika sonra tüketilmeye hazırdır.
- Marka ve ısıya göre değişeceği için sık sık kontrol ederek karar veriniz.
Şunlara da göz atın;
- Nugget nasıl pişirilir?
- Hindi nasıl pişirilir?
- Tavuk nasıl pişirilir?
- Sosis nasıl pişirilir?