Şeker hamuru i��eriği marshmallow, nişasta ve su ile hazırlanır. Genellikle hazır paket halinde satılır ve hazır alınarak kullanılır. Gıda boyası ile renk verilir. Şeker hamurunu paket halinde hemen hemen her rengini marketlerde ya da pastacılık malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Özel günlerimizde bize eşlik eden pastaları şeker hamuru ile kaplayarak üzerine şeker hamurundan figürler yaparak süsleyebiliriz.
Şeker Hamuru İle Pasta Nasıl Kaplanır?
- Şeker hamuru bekledikçe sertleşen bir hamurdur. Öncelikle dilediğiniz renkteki şeker hamurunu tezgahınıza yapışmaması için nişastalayarak yoğurmaya başlayın.
- Elleriniz kuru ve çok sıcak olmamalıdır. Şeker hamuru sıcak ve sıvı ile temas ettiğinde erir.
- Hamur yumuşadığında tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açılır. Eşit açılmasına dikkat etmelisiniz. Pastanın üzerinde eşit durmayan dalgalı bir görüntü oluşmaması için.
- Pastanızın şekline göre eşit boyutlarda açmaya çalışın, boyunu ölçerek hareket edebilirsiniz.
- Pastanızın dışını şeker hamuru tutsun diye ganaj ya da krema ile kaplayın. Açtığınız şeker hamurunu pastanın üzerine koyarak kaplamaya başlayın.
- Pastacılıkta kullanılan, ütü denilen bir aparat ile şeker hamurunu elinizle de destekleyerek potluk olmayacak şekilde kaplayın.
- Fazla artan kısımlarını pizza bıçağı ya da normal bıçak ile keserek kenara alın.
- Pastanızın kaplaması hazır, dilediğiniz şekillerde figürler yaparak pastanızı süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Doğum günü pastası tarifleri
- Pasta üzerindeki meyvelerin kararmaması için ne yapılır?
- Gelin pastası tarifleri
- Şekersiz tatlı tarifleri
- Glutensiz tatlı tarifleri