Bereketiyle gelen keyifli iftar sofralarınıza özel enfes tarif önerilerimiz var. Şef Yıldız Öz Samaha sizler için çorbadan tatlıya kadar birbirinden lezzetli yemekler hazırladı.
Not: Tarifleri görmek için başlıklarına tıklayınız.
Bulgur, et, kıyma, nohut ve pirinç ile hazırlanan yoğurt çorbası, bol malzemesiyle iftara sıcak başlangıç yapmak isteyenlerin favorisi olacak çorbalardan biridir.
Kıyma ve pirinçli harç ile doldurulan kuru dolma, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Ortalama 2 saat içinde sofralardaki yerini alan nar ekşili kuru dolmayı, limon ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
İftarda farklı tatlar denemek isteyenler için de bir önerimiz var. Mor havuç, nohut ve nar ekşisi ile hazırlanan bu pilav, dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Bello mercimeği, ince bulgur ve salça ile hazırlanan mercimekli köfte, iftar sofralarının en sevilen mezelerinden biridir. Marul ve limon eşliğinde servis edebilirsiniz.
Hem iftarda, hem de sahurda sunulan kapalı börek, kıymalı iç harç ile hazırlanır. Yarım ay şeklinde kapatılan börekler, kızgın yağda pişirildikten sonra servis edilir.
Ayvaların kuşbaşı et, badem ve siyah üzüm ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, Ramazan sofralarında mutlaka olması gereken tariflerden biridir. Şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır.
İftarın ardından hem lezzetli, hem de hafif bir tatlı arıyorsanız, armut tatlısı tam size göre. Yalnızca 6 malzemeden oluşan armut tatlısını, kuru kayısı ve labne ile zenginleştirebilirsiniz.
Yazar:
Şef Yıldız Öz Samaha
Şunlara da göz atın;