Çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biri olan kurabiye, farklı malzemelerle hazırlanıp pişirilerek sunuma hazır hale gelir. Kurabiye yapımında temel olarak un, süt, yumurta, şeker ve kabartma tozu kullanılır. Ancak yapacağınız tarife bu malzemeler değişiklik gösterebilir. Hamur hazırlandıktan sonra isteğe göre yuvarlak, kalp şeklinde veya farklı kalıplarla hamur şekil verilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilen kurabiyeler, oda sıcaklığında bekletilir ve servis edilir. Kurabiye yapımında, meyvelerin doğal lezzetinden yararlanmak isteyenleri böyle alalım. İşte, hem taze, hem de kuru meyvelerle hazırlayabileceğiniz meyveli kurabiye tarifleri:
Meyveli kurabiye denildiğinde ilk akla gelen lezzet, elmalı kurabiyedir. Hamurun, elmalı tarçınlı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan elmalı kurabiye tarifini, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz.
Portakal kabuğu ve süt ile hazırlanan portakallı kurabiye, özellikle kış aylarında tercih edilir. Turunçgil aromasını sevenler, portakala ek olarak mandalina ve limon kabuklarını da kullanabilir.
Küçük küçük doğranmış kayısılarla hazırlanan bu kurabiye, yuvarlak şekil verilerek sunulur. Dışı hindistan cevizine bulanır.
Armut, kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm ile hazırlanan atom kurabiye, bol malzemesi ve lezzetiyle çok sevilen tariflerimizden biridir. Üzerine ceviz serpiştirip, bir yemek kaşığı pekmez gezdirebilirsiniz.
Kakaolu kurabiyenin muz dilimleri ile birleştirilmesiyle hazırlanan muzlu kurabiye, şık görünümü ve lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Üzerine pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayın.
Balkabağı püresi, tarçın ve karanfil ile hazırlanan bu kurabiye, aromatik lezzeti ve hoş kokusuyla herkesi kendine hayran bırakır. İsteğe göre içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Dondurulmuş yaban mersini ile hazırlanan bu kurabiye, tahin ile lezzetlendirilir. Üzerine beyaz çikolata ve yaban mersini taneleri ekleyebilirsiniz.
Mango ve ananası her mevsim bulmak mümkün değil. Kurutulmuş mango ve ananasların küçük küçük dilimlenmesiyle hazırlanan bu kurabiyeler ile siz de harikalar yaratabilirsiniz.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan hindistan cevizi kurabiyesi, badem tozu ile hazırlanır. Yapımında şeker yerine sütlü çikolata ve akçaağaç şurubu kullanılır.
Dondurulmuş frambuaz ve frambuaz reçeli ile hazırlanan bu kurabiyenin yapımında, yer fıstığı da kullanılır. Alerjisi olanlar için sakıncalıdır.
Greyfurtun mayhoş tadını kullanarak nefis bir kurabiye hazırlamaya ne dersiniz? Soğuk içeceklerin yanına çok yakışacak greyfurtlu mayhoş kurabiyeyi, defterinize kaydetmeyi unutmayın.
İç harcı kuru incir ve tarçın ile doldurulan incirli kurabiyeleri, tıpkı elmalı kurabiyede olduğu gibi kapatabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayın.
Tatlıların vazgeçilmezi olan çilekleri, bu kez kurabiye hamurunda kullanabilirsiniz. Aroma katmak için limon kabuğu rendesi, beyaz çikolata ve vanilya eklemeyi unutmayın.
Çikolata ve vişnenin uyumunu bilmeyen yoktur. Vişne reçeli dolgusundan oluşan kurabiyeleri, özellikle kahvelerin yanında sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;