Dünya Vegan Günü her yıl 1 Kasım'da kutlanır ve vegan yaşam tarzını teşvik etmek, hayvan hakları, çevre koruma ve sağlıklı beslenme gibi konulara dikkat çekmek için düzenlenir. 1994 yılında, Vegan Topluluğu'nun 50. kuruluş yıldönümünde Louise Wallis tarafından başlatılan bu özel gün, veganizmi tanıtmak ve insanların vegan yaşam tarzını benimsemelerine ilham vermek amacıyla kutlanır. İşte, Şef Umut Reçber'den Dünya Vegan Gününe özel tarifler:
Patates, ıspanak, fesleğen ve un ile hazırlanan ıspanaklı gnocchi, domates ve sarımsaklı sos ile zenginleştirilir. Mutlaka denenmesi gereken ana yemeklerden biridir.
Çay saatlerine çok yakışacak bu kekin yapımında bitter vegan çikolata, un, elma püresi ve vanilya ekstratı kullanılır. Kekin üzerini yaban mersini ile süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;