Restorandaki Yemek Tabakları Neden Her Zaman Sıcak Olur?
Sıklıkla restoranda yemek yiyorsanız tabağın size servis edilirken sıcak olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Peki restorandaki tabaklar neden her zaman sıcak olur:

Daha önce bir restoranda yemek yediyseniz, garsonun yemeği masanıza koymadan önce verdiği "sıcak tabak" uyarısına muhtemelen aşinasınızdır. Neredeyse her restoran yemeği, yemek üzere olduğunuz yemekten bile daha sıcak olan, çok sıcak bir tabakta çıkıyormuş gibi geliyor. Çoğu insanın evde oda sıcaklığındaki tabaklardan yemek yediği ve tabaklar çok sıcak olduğu için potansiyel olarak tehlikeli olduğu düşünüldüğünde, bu garip bir uygulama gibi görünebilir. Yine de restoranların yemeklerinde yüksek ısıya sahip tabakları tercih etmelerinin mantıklı bir nedeni var.

Cevap, ısının seyahat etme biçiminde yatmaktadır. Temas eden iki yüzeyiniz varsa ve bir yüzey diğerinden daha soğuksa, daha sıcak yüzeyden gelen ısı daha soğuk olana gidecek ve bu da her ikisinin de ılık olmasına neden olacaktır. Bu nedenle, bir sıcak tabağa sahip olmak, yalnızca sıcak yemeğinizin ısısının korunmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ılık veya daha kötüsü soğuk yiyecekler yemenizi de engeller.

Enfes bir restoran deneyimini sürdürmek için sıcak tabakları bir varlık olarak düşünün. Yemeğiniz her zaman sofranıza hemen gelmeyebilir, ancak tabakları sıcak tutarak, mutfaktan yeni çıkmış gibi bir yemek olmasını sağlarsınız.

Restoranlar Tabakları Nasıl Sıcak Tutar?

Restoranlar, çeşitli yöntemlerle tabakları optimum sıcaklıkta tutabilir. En yaygın yöntemlerden biri, şeflerin sunucuların alması için yiyecek bıraktığı alanlarda ısı lambaları kullanmaktır. Isı lambaları yiyecekleri ve tabakları sıcak tutar. Restoranlar arasında yaygın olarak kullanılan diğer bir yöntem de, tabakları kullanıma hazır olana kadar saklamak için düşük sıcaklıkta bir fırın kullanmaktır. Hatta bazı kuruluşlar, tabak sıcaklıklarının korunmasına yardımcı olmak için tabak ısıtıcı cihazları belirlemiştir. Bu cihazlar, tabakları sıcak bir sıcaklıkta tutar ve onları gözlerden uzak tutarak bu cihazı favori yapar.

Isıtma plakaları, tüm bulaşıklar için olmasa da bazıları için etkili olan pratik bir araçtır. Ancak işe yaradığı yemekler, yüksek bir yemek deneyimi yaratır. Isıtılmış bir tabak, doğru yapıldığında bir yemek için memnuniyetle karşılanan bir araç olabilir, ancak her yemeğin sıcak bir tabakta servis edilmesi gerekmez. Bazı yemekler için, sıcak tabak yemeğin kalitesine zarar verebilir. Çok sıcaksa, yemek tabakta pişmeye devam edebilir ve bu da yemeğin dokusunu bozabilir. Veya bir yemeğin hem sıcak hem de soğuk öğeleri varsa, sıcak bir tabak tüm yiyeceklerde eşit olmayan bir ısınma yaratabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Bir restoranın artan yağına ne olur?
  2. San sebastian cheesecake bu restoranda doğdu!
  3. İstanbulun en iyi restoranları nelerdir?
  4. Hangi restorana gitmeli?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video