Portakal Neden Yıkanmalı?
Portakal dış kabuğu yenmeyen bir meyvedir. Portakalın kabuğu soyulur ve içindeki meyve kısmı yenir. Peki neden portakalın kabuğu yıkanmalı? İşte, portakal neden yıkanmalı:

Portakallar, C vitamini, lif, kalsiyum, folik asit, sitrik asit, potasyum ve doğal şekerlerle dolu harika, lezzetli ve inanılmaz derecede besleyici bir narenciye meyvesidir. İnanılmaz derecede parlak, biraz ekşi ve son derece tatlılar.

Çoğu insan portakal hazırlamanın farklı yollarına aşinadır, ya kabuğunu elle ya da bıçakla soyup dilimler halinde keser ya da ikiye bölüp suyunu sıkar. Fırında pişiriyorsanız, meyveyi hiç açmayabilirsiniz, bunun yerine portakal kabuğu rendesi için kabuğu rendelemeyi tercih edebilirsiniz. Narenciyenin eti, kalın kabuğunun altında gizlendiği için, portakallarınızı diğer ürünleriniz kadar iyi yıkamanıza, hatta hiç ihtiyaç duymayabilirsiniz. Bununla birlikte, kabukları veya kabukları yenmeyen diğer tüm meyve ve sebzelerin yanı sıra portakallar da diğer ürünler gibi yıkanmalıdır.

Portakal Nasıl Yıkanır?

Portakalın kabuğu, içindeki meyvenin etini büyük ölçüde korusa da, bu, yıkanması gereken tehlikeli kalıcı bakterilerin olmadığı anlamına gelmez. Portakal kabuğunun yüzeyi bakterilerin yanı sıra potansiyel olarak kalıcı böcek ilaçları, kir ve sık sık işlenen mikropları içerir.

Bu, meyvenin kabuklarını soyuyorsanız elbette bir sorundur, ancak meyveyi kesip açtığınızda da zararlı olabilir. Meyveyi kesip açtığınızda, bıçak yüzeydeki bakterileri iç meyveye aktarabilir. Elleriniz, dokunduğunuzda portakala aktarılan kabuğun mikroplarını da taşıyabilir.

Portakallarınızı yıkamak ve meyvenin tüketim için güvenli olduğundan emin olmak için yapmanız gereken tek şey, kalan bakterileri temizlemek için bir fırça veya ellerinizi kullanarak birkaç dakika boyunca soğuk su altında iyice akıtmaktır. Portakallarınızı diğer meyve ve sebzelerle birlikte üç ölçek su ve bir ölçek beyaz sirke karışımında temiz bir lavaboda veya kasede yaklaşık 10 dakika bekletebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Neden lahana yıkanmalı?
  2. Portakal kabuğu ile ne yapılır?
  3. Portakalın faydaları nelerdir?
  4. Portakal hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı