Patates kızartması Dünya çapında en sevilen yiyeceklerden biridir. Sade olarak tüketilebilir aynı zamanda birçok lezzetli yemeğin yancısıdır. Evde lezzetli ve çıtır çıtır bir patates kızartması yapmayı denediğinizde yeteri kadar çıtır olmadığı farkedebilirsiniz. En sevdiğiniz restoranın patates kızartmasını kopyalamaya çalışırsanız, mükemmel kızartma söz konusu olduğunda uygun planlama yapmadan yetersiz kalabilirsiniz. Daha iyi bir evde kızartma yapmak için birçok ipucu vardır: Tek tip dilimler, patatesleri kızartmadan önce ıslatmak ve hatta hava fritözüne başvurmak lezzetli patates kızartması yapmanının yollarındandır.
Yine de birçok şef, en iyi sonuçlar için Belçika klasiğini iki kez kızartarak ant içer. Bourdain, bir zamanlar "Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking" adlı kitabında yazdığı, şu anda kapalı olan Brasserie Les Halles'deki yönteme güvendi ve aslında New York restoranının ününü kazanan şey patates kızartmasıydı. Ve her şey, patates kızartmasını çifte kızartırken zamanlama ile ilgilidir. Yani, biraz zaman alıcı gibi görünse de, tüm güzel şeyler bekleyenlere gelir - saate bakıyorsanız otuz dakika gibi kısa bir sürede.
Askıda kalma süresi sorusunun kısa yanıtı yarım saat olsa da, hazırlık çalışması, sırrın gerçekten ortaya çıkmaya başladığı yerdir. Daha çıtır, daha yumuşak bir patates kızartması için dilimlenmiş patatesleri bir saate kadar suda bekleterek başlayın. Ancak, kızartmaların buğulanmasını önleyecek şekilde her seferinde küçük bir parti olacak şekilde sıcak yağ dolu bir tencereye kaydırmadan önce kurulayın. Ardından, yalnızca yaklaşık beş dakika sonra sıcak yağdan çıkardığınızdan emin olun. Patatesler, bu ilk kızartmada tavada yüzmeye ilk götürdüğünüzdeki görünümünden çok fazla değişmemelidir.
Sonraki adımlar, zaman ve sabrın yanınızda olduğu yerlerdir. Kısmen pişmiş patatesleri süzüp en az otuz dakika soğumaya bırakacaksınız. Hatta bu ilk adımları bir gün öncesinden atabilir ve ertesi güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu, özellikle bir akşam yemeği partisi için büyük bir partiyi kızartıyorsanız, beklenen ağır kaldırmaya yardımcı olur.
İkinci kızartmada, yağınızın sabit bir cızırtı ürettiğinden emin olun. Eğer sıçrarsa, yağınızı çok kızdırdığınızı bilirsiniz. En iyi sonuçlar için yaklaşık 190 derece okuması gereken bir termometre bu durumda kullanmak için harika bir araçtır. Onları ne kadar sevdiğinize bağlı olarak, ikinci kızartma yaklaşık beş dakika sürmeli. Ardından sıcak bir şekilde servis edilir.
Şunlara da göz atın;