Bir tencerede çorba pişirirken, pilav hazırlarken mağazadan satın alınan tavuk suyunu kullanmak, sıfırdan yapmaktan çok daha kolaydır. Ancak önceden hazırlanmış tavuk suyunun dezavantajlarından biri, genellikle büyük ölçülerde satılmasıdır. Muhtemelen tarifiniz için tüm bu lezzetli stoklara ihtiyacınız yoktur, ancak boşa gitmesini de istemezsiniz. Potansiyel gıda israfını önlemek için, mağazadan satın alınan tavuk suyunun açılmış kartonunun, atmadan önce ne kadar dayanacağını ve onu diğer malzemelerle birlikte bir tencereye dökmeden önce bozulma belirtilerini nasıl tespit edeceğinizi bilmek önemlidir.
Tavuk stoğunuz buzdolabında üç ila dört gün dayanabilir. Elbette, herhangi bir bakteri üremesini önlemek için buzdolabınız 4 dereceye veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmalıdır. Mağazadan satın alınan arta kalan tavuk suyu, orijinal ambalajında buzdolabında saklanmalıdır. Ancak dört gün içinde tamamını tüketemezseniz, dondurucuda güvenli bir kaba aktarmanız ve -18 derece veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmış bir dondurucuda saklamanız gerekir. Bu şekilde dondurucuda 2-3 ay kadar dayanır.
Bozulmuş tavuk suyu söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken birkaç işaret vardır, ancak bunları bulmak, küf aramak kadar basit değildir; stok orijinal kabındayken bunu yapmak zor olacaktır. Bunun yerine burnunuza güvenin çünkü bozulmuş tavuk suyunun ilk kesin işareti kötü veya ekşi bir kokudur. Tavuk suyunuz yalnızca taze tavuk gibi kokmalı; başka herhangi bir şey gitmesi gerektiğinin bir işaretidir. Koklayarak anlayamıyorsanız, renk değişikliği ve bulanıklık veya küf belirtileri olup olmadığını kontrol etmek için şeffaf bir cam kaba biraz sıvı dökün; bunların tümü kötü tavuk suyuna işaret eder. Herhangi bir bozulma belirtisi görmeseniz bile, eğer dört günden uzun süredir açıksa, yapacağınız en iyi şey onu atmaktır. Hala iyi olması koşuluyla, kalan tavuk suyunu bozulmadan kullanmanın birçok yolu vardır. En kolay yol, eğer yeterli miktarda arta kalanınız yoksa onu başka et suyu, et suyu veya suyla karıştırabileceğiniz bir güveç veya çorba tenceresidir. Tahıllara daha fazla lezzet vermek için kinoayı veya pirinci su yerine tavuk suyunda kaynatın. Şunlara da göz atın;Kötü Koku, Bulanıklık Ve Bozulmuş Tavuk Suyunun Diğer Belirtileri