Yumurta, yapımı kolay, besleyici ve çok yönlü bir kahvaltı seçeneğidir. Ancak bunun nedeni, onları fark etmeden etkisiz bir şekilde pişiriyor olmanızın çok basit olması olabilir. Önceden ısıtılmamış bir fırına asla yemek koymayacağınız gibi, yumurtalarınızı istediğiniz gibi pişirmek için yeterince sıcak olmayan bir tavaya da yumurta kırmamalısınız.
İster kızartılmış ister çırpılmış olsun, yumurtaları tavanın yüzeyiyle temas eder etmez pişirmeye başlayacak olan sıcak bir tavaya her zaman kırmalısınız. Bu, yalnızca size zaman kazandırmayı amaçlayan bir ipucu gibi görünebilir, ancak bundan çok daha fazlası hakkındadır. İster inanın ister inanmayın, yumurtalarınızı yeterince önceden ısıtılmamış bir tavaya koyarsanız, ne tür pişirme kabı kullanırsanız kullanın, yumurtalarınızın tavaya yapışma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Yumurtaların yapışmasını önlemek için, tavayı yağlamak için tipik olarak tavaya bir parça tereyağı eritin. Tava yeterince sıcak değilse, siz yumurtaları eklemeden önce tereyağı erimez, bu nedenle yumurtalarınız ile tavanın yüzeyi arasında bir engel oluşturmaz. Tavalarınızda tereyağı kullanmasanız bile, yağ veya pişirme spreyi eklemeden önce her zaman tavanın biraz ısıtıldığından emin olmalısınız.
Tavalarınızda ne tür yağ veya yağlayıcı kullanırsanız kullanın, tavanızın yeterince sıcak ve yumurtalarınız için hazır olduğundan emin olmanın kusursuz yolu, onu bir miktar su ile test etmektir. Açıkçası, tereyağı ile yemek pişirmek, bir tavanın ne zaman ısındığını görsel olarak anlamanın en kolay yollarından biridir, çünkü yağın ne zaman eridiğini ve köpürmeye başladığını görebilirsiniz. Tereyağı kullanıyorsanız, bu, tavanın yeterince sıcak olduğunun işaretidir, ancak emin olmak için parmaklarınızı musluğun altında gezdirin veya bir bardak suya batırın ve parmak ucunuzdan tavaya bir damla sallayın. Su damlacığı tavaya çarptığında cızırtı yapıyorsa bu, tavanızın yumurtalarınızı kırabileceğiniz kadar sıcak olduğu ve yumurtalarınızı mükemmel şekilde pişirmeye hazır olduğu anlamına gelir.
Şunlara da göz atın;