Neden Soğan Kabuklarını Atmamalısınız?
Soğan yemeklerde sıklıkla kullanılır. Soğanın dış kabuğu soyulur ve ardından iç kısmı kullanılır. Peki soğanın dış kabuğunu neden çöpe atmamalısınız?

Ev aşçılarının israf konusunda en bilinçlileri bile soğan kabuklarının potansiyelini gözden kaçırıyor olabilir. Genellikle ikinci bir düşünce olmadan atılan, alliumun daha sulu ve daha keskin katmanlarına ulaşmaya çalışırken çıkarılan bir yan ürün olan kabuklar, aslında bir mutfak mazlumudur. Sonsuz faydalarından yararlanmaya başlamak için çöp kutusundan uzaklaşın ve daha fazla soğan kabuğunu atmaktan kaçının- en azından henüz değil.

Kökten gövdeye pişirme el kitabından bir sayfa alın, daha az arzu edilen ürün artıklarınıza ikinci bir hayat verebilirsiniz. Yine de sapların ve kabukların yeniden değerlendirilmesi daha kolay olsa da, soğan kabukları, sağlam ancak kağıt benzeri dokuları nedeniyle biraz zor olabilir. Bununla birlikte, kabukların içinde soğanların, antienflamatuar ve hatta antihistaminik özelliklere sahip olduğu gösterilen kuersetin gibi bir sürü antioksidan barındırdığını bildiriyor. Ancak derileri kurtarmanın tek nedeni bu değil.

Söz konusu olduğunda, soğan kabuklarını kurtarmak sadece çevresel veya sağlık açısından değil, aynı zamanda finansal açıdan da mantıklıdır. Haftalık ürün taşımanızdan alabileceğiniz en iyiyi çıkarmak, paranızın karşılığını tam olarak malzemelerden almanın akıllı bir yoludur. Birkaç kuruş kıstırmanın aşırı bir yolu gibi görünse de derilerin her türlü tarife lezzetli bir katkı olabileceğini söylediğimizde bizimle kalın.

Kabuklar Lezzeti Korur

Kirli tabakaları attığınız (veya temizlediğiniz) sürece, herhangi bir sayıda tabakta soğan kabukları için bir yer vardır. Sebze artıklarını yaratıcı bir şekilde kullanmanın harika bir yolu olan kabuklar, zengin ve dünyevi tatları bir dizi sıvıya aşılamak için harikalar yaratabilir. En iyi şekilde kaynayan et sularına ve çorbalara atılan kabuklar, özellikle sebze bazlı et suları söz konusu olduğunda, çılgın derecede lezzetli umami zenginliği verebilir. Ayrıca, dağılmadıkları için tüm ağır işleri yaptıktan sonra kolayca çıkarabilirsiniz.

Alternatif olarak, artık derileri demlikten kurtarabilir ve bunun yerine "soğansız" bir soğan tozu yapmak için kullanabilirsiniz. Bir mutfak robotunda toz haline getirmeden önce, bir kurutucuda veya düşük ve yavaş fırında pişirerek kabuklardaki fazla nemi çekmeniz yeterlidir. Son derece ulaşılabilir bir şekilde dumanlı bir lezzet dokunuşu ekleyen toz, proteinler ve sebzelerden soslar ve şaşırtma faktörü olmayan soslara kadar her şeyi baharatlamak için kullanılabilir.

Tabii ki, soğan kabukları nihayet tüm olası amaçlara hizmet ettiğinde- doğal bir gıda boyası olarak bile kullanılabileceğini unutmayın - onları kompost kutunuza attığınızdan emin olun, böylece kabuklar sihirlerini kişisel mutfak uğraşlarınızın ötesinde çalışmaya devam edebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Soğan nasıl dondurulur?
  2. Soğanın kötü olduğunun işareti
  3. Soğan nasıl hasat edilir?
  4. Kesilen soğan ne kadar süre dayanır?
  5. Dilimlenmiş soğan nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti