Neden Şekerin Üzerine Tuz Serpmelisiniz?
Şekerlerin hatta şekeri yoğun bazı tatlıların içerisinde ya da üzerinde tuz görmüş olabilirsiniz. Peki neden şekerin ve şekerlerin üzerine biraz tuz serpmelisiniz:

Şeker hepimizin içindeki çocuğu ortaya çıkarıyor. İster fıstık ezmeli kapları gibi kremsi ve çikolatalı, ister şekerli ve çiğnenebilir bir şeyin veya lolipop gibi sert şekerlerin hayranı olun, damak tadınıza uygun bir şekerleme vardır. Şekerlemeler insanın sıklıkla tükettiği atıştırmalıklardır. Ama şekerin tadını nasıl daha iyi hale getireceğini biliyor musun? Tabii ki şekerler kendi hallerinde de güzel ve mükemmel, iyileştirmeye gerek yok; Bununla birlikte, ucuz şekerin tadını pahalı hale getirirken pahalı çikolatanın lezzetini artıran bir hile var. Ve bu malzeme hakkında seveceğiniz şey, zaten kilerinizde olması: tuz. Tuz, tüm çeşnilerin anasıdır ve bu malzemeyi en sevdiğiniz şekere eklediğinizde, bir Rembrandt natürmortundan daha lezzetli bir şaheser yaratmış olursunuz.

Doku ve tat

Tuz, koruyucu olarak kullanıldığı eski Mısır'a kadar uzanan bir mirasa ve tarihe sahip gerçek bir süperstardır. Bu bileşen, şeker de dahil olmak üzere pişirdiğiniz, fırınladığınız veya yaptığınız hemen hemen her şeyin lezzetini değiştirebilir ve iyileştirebilir. Tuzlu şekerleme, biraz tuz olmadan aynı olmaz, o sevimli fleur de sel çikolataları veya kremalı fıstık ezmesi ve ipeksi karamel kullanan herhangi bir şekerleme olmaz.

Tuzlu çikolata veya karamel kavramı yeni değil. Tuzluluk ve tatlılık ihtiyacımızın yin ve yang'ını besler. Tuz ayrıca bu şekerli tatları ortaya çıkarabilir ve artırabilir ve daha yoğun hale getirebilir. Bu, sevdiğimiz pek çok unlu mamul ve tatlının neden bu tutam tuzu gerektirdiğini açıklıyor. Ek olarak, aşırı derecede tatlı bir şekeriniz varsa, biraz tuz serpmek onu dengelemeye yardımcı olabilir ve daha fazla keyif almanızı sağlar. Ancak tuzlu şekerlemenin tek faydası lezzeti değil; Aynı zamanda doku ekler. Şekerinize çıtır çıtır bir element eklemek istiyorsanız, seçtiğiniz deniz tuzu veya başka bir kaba tuz, tüm şekerleme deneyimini gerçekten değiştirebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kesme tahtası kullanılırken yapılan hatalar
  2. Tepsi mayası nasıl yapılır?
  3. Sert haşlanmış yumurta nasıl soyulur?
  4. Kruvasan nasıl ısıtılır?
  5. Suyun tadı nasıl daha iyi hale getirilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?