Neden Sarımsak Pişirirken Tavadan Asla Uzaklaşmamalısınız?
Sarımsak lezzetli yemeklerin vazgeçilmez parçalarından biridir. Bu lezzetli sarımsak genellikle tariflerin içerisine ezilmiş ya da ince dilimlenmiş olarak eklenir. Sarımsakları pişirirken tavadan asla uzaklaşmayın. İşte, neden sarımsak pişirirken tavadan asla uzaklaşmamalısınız:

İster sarımsaklı ekmek, ister bir makarna yemeği, ister tavada kızartmanın başlangıçları olsun, kendinizi bir tavada sarımsakla ocak başında bulabilirsiniz. Sarımsak kıyılmış, ezilmiş veya dilimlenmiş olsun, ısı kaynağınıza bağlandıktan sonra dikkatle kullanılmalıdır. Sarımsak, düşük su içeriğine sahip bir allium olduğundan çok hızlı pişer. Soğanların çok daha fazla suya sahip olduğu ve orta ila yüksek ısıda birkaç dakika yanmadan pişirilebildiği yerlerde, sarımsak bu sorunu çok daha hızlı yaşama eğilimindedir.

Bazı tarifler karamelleşirken derin bir lezzet katmak için bir mirepoix (havuç, soğan ve kereviz) ile başlasa da, aslında sarımsak eklemeyi pişirme işleminin daha sonrasına kadar erteleyebilirsiniz. Sarımsak, lezzetiyle yemeğinize hemen nüfuz eder, böylece diğer malzemelerinizle birlikte uzun süre pişirmek zorunda kalmazsınız. Bununla birlikte, yanmış sarımsak çok acı bir tada sahiptir ve tüm yemeğinizi mahvedebilir, bu nedenle bunun olmasını kesinlikle istemezsiniz.

Dikkatlice İzleyin

Bir yemek tarifi yapıyorsanız veya atlamada sarımsak gerektiren bir mutfak tekniği kullanıyorsanız ve buna tereyağı veya sıvı yağ ile bir tavada başlıyorsanız, orta-düşük ateşte ve sadece kokulu olana kadar pişirdiğinizden emin olun. Ayrıca tavaya düşen sarımsak yaklaşık 30 saniyede pişebilir, bu nedenle onu gözetimsiz bırakmak büyük bir hayırdır. Genellikle et veya diğer sebzeler gibi bazı malzemeleri bir tavada kaynamaya bırakıp başka bir malzemeyi hazırlamaya başlayabilirsiniz, ancak sarımsak yakından takip etmek isteyeceğiniz bir malzemedir.

Bu kuralın istisnası, bütün sarımsak karanfillerini sıvı içinde yavaş pişecekleri bir kızartma kabına ekliyorsanız, sarımsak ezmesi yapıyorsanız veya yerleşik bir sosa kıyılmış sarımsak ekliyorsanız olacaktır. Bu, hala kağıt benzeri kılıflarında sarımsak karanfilleri kavuruyorsanız veya ampulün tepesini kesip bütün olarak kavuruyorsanız da geçerlidir. Bunlar, sarımsaklarınızı ayarlayıp unutabileceğiniz durumlardır. Ancak sarımsağın bir ısı kaynağıyla doğrudan temas ettiği her durumda, onu dikkatle izleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Önceden kıyılmış sarımsak iyi mi?
  2. Sarımsak sebze midir?
  3. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?
  4. Saksıda sarımsak nasıl yetişir?
  5. Sarımsak nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı