Muffin Hamurunu Az Karıştırırsanız Ne Olur?
Muffin, tatlı ya da tuzlu hazırlanabilen, lezzetli keklerdir. Peki muffin hamurunu az karıştırırsanız ne olur:

Muffin, tatlı ya da tuzlu hazırlanabilen, lezzetli keklerdir. Nemli iç kısımları, kabarık dokuları ile ilgi çekicidir. Çoğu insan hamurunu fazla karıştırmaktan endişe duyduğu için, az karıştırmanın hatasını asla tahmin etmezler. Daha da üzücü olanı, aşırı karıştırmanın geri dönüşü olmayan hatasından farklı olarak, az karıştırmak, daha fazlasını yapabileceğiniz anlamına gelir. Bunu önlemek için, muffin hamurunu nasıl karıştıracağınızı ve ne zaman duracağınızı (durmamanızı) tam olarak bilmeniz gerekir.

"Muffin Yöntemi" terimi, hamur hazırlanırken ıslak malzemelerin kuru malzemelere eklenmesi işlemini açıklar. Bu, gluten şeritlerinin oluşma sürecini başlatmak ve ardından hamuru karıştırmak için ilk adımdır. Aşırı karıştırmayı önlemek istersiniz, çünkü ununuzu ne kadar çok karıştırırsanız, o kadar fazla glüten lifi oluşur ve yoğun bir hamur elde edilir.

Ancak mükemmel keklerin oluşturulmasında gerekli olan glüten şeritlerinden tamamen kaçınmak istemiyoruz. Aksi takdirde, zayıf gluten şeritleri oluştuğunda veya hiç oluşmadığında, hamurunuz pişmeye ve kubbeli kekler halinde yükselmeye çalışırken oluşan hava kabarcıklarını barındıracak elastik bir yapı yoktur. Bunun yerine, bazı bölgelerde düz üst kısımlara sahip, diğerlerinde ise yükseltilmiş, hamurun içine katılmamış un lekeleri bulunan, düzensiz şekilli kekler elde edebilirsiniz. Tadı çok güzel olsa da, iri kırıntılarından ve alt kısımdaki kabarmamış hamurun yapışkan tabakasından bunların az karıştırmanın ürünü olduğunu anlayabilirsiniz.

İyi Karıştırılmış Muffin Hamuru Nasıl Elde Edilir?

Mükemmel kekler yapmak için ideal karıştırma formülü, fazlalık oluşturmak ve zayıf gluten şeritleri oluşturmak arasında yer almalıdır. Bu tatlı nokta, tünel açmadan yumuşak bir muffin dokusu elde etmenizi sağlar; bu da hamuru fazla karıştırdığınızda meydana gelir. Hafif dokulu kekler oluşturmak için hava kabarcıklarının tutulması yerine, bunlar sıkışıp kalır ve bu da keklerinizin içinde tüneller oluşturan büyük hava ceplerinin oluşmasına neden olur.

Muffin hamurunun yeterince karışmasını önlemek için, ıslak ve kuru malzemeleri, ikincisi tamamen birleşene kadar birleştirin. Hamurun hala küçük topaklar içermesi ancak un veya başka kuru içerik izi kalmaması için 15 ila 20 hafif karıştırın. Herhangi bir eklenti ekliyorsanız, şimdi bunları eklemenin zamanı geldi. Bunlar bile ancak kuru malzemeler tamamen entegre edildikten sonra yavaşça katlanmalıdır.

En iyi muffinleri yapmak için başka ipuçları da var, ama bizim favorilerimizden biri şudur: Muffin hamurunuzun hazır olduğunu, kalın fakat kaşıktan topak halinde damlayacak kadar gevşek olduğunda anlayacaksınız. Topakları hamurdan çıkarmak için karıştırmaya devam etmeyin. Bu topaklar hamurunuzun hala sağlıklı olduğunun bir işaretidir ve daha fazla karıştırma, hamurun aşırı karışmasına yol açacaktır. Sonuçta, fazla karıştırılmış hamuru kurtarmak gibi imkansız bir görevle sıkışıp kalmaktansa, az karıştırılmış hamurdan iyi karıştırılmış hamura doğru yol almak daha iyidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurabiye hamurunun sıcaklığı neden önemlidir?
  2. Kurabiye hamurunu ne kadar çırpmalısınız?
  3. Ekmek hamurunu neden düşük hızda karıştırmalısınız?
  4. Kurabiye hamurunu neden dinlendirmeniz gerekir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Meyveli Kurabiye Tarifleri: Taze ve Kuru Meyveli 14 Kurabiye Tarifi
Kolay Omlet Tarifleri: Kahvaltı Sofralarına Çok Yakışacak 20 Değişik Omlet Tarifi
Et Yemeğinin Yanına Hangi Çorba Gider?
Brownie Tarifleri: Kahvenin Eşlikçisi Olacak 14 Brownie Tarifi
Ravioli Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Nefis Ravioli Tarifi
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası