Kivi, muz ve Trabzon hurması tadına doyamadığımız meyvelerden... Biz de bu üçlüyü pavlovayla, pandispanyayla ve hatta Laz böreği ve daha niceleriyle birleştirip, denemek için sabırsızlanacağın��z lezzetler çıkardık. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveleri kullanarak yemek ve tatlılarınıza aroma katabilirsiniz. Doğal meyvelerin tadından yararlanıldığı için, şeker değerleri düşüktür. Kilo kontrolünde olanlar da mevsimin en taze meyveleri ile sunulan tariflerimizi deneyebilir.
Uzun süre tokluk hissi veren muz, kalp sağlığını koruyan meyveler arasındadır. Genellikle puding, kek ve pasta gibi tatlılarda kullanılarak aroma vermesi sağlanır. Vanilya ile karıştırıldığında hafif ve nefis bir tat elde edebilirsiniz.
Muzun yanına yakışan diğer malzeme ise fıstık ezmesidir. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen fıstık ezmesinin şeker oranı düşüktür. Bu yüzden kilo kontrolünde olanların da tüketebileceği tatlılar arasında yer alır.
Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağına özgü bir lezzet olan pavlova, genellikle meyvelerle birlikte sunulur. Şeker tadını dengelemesiyle bilinen kivili pavlova ise, dünyanın en popüler tatlılarından biridir.
Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen muhallebinin birçok farklı çeşidi vardır. Temel besin kaynağı olarak görülen bu tatlı, kemik ve kas gelişimini destekler. Aromatik bir tat elde etmek için kivi ile birlikte tüketebilirsiniz.
Hurmayla laz böreği yapılır mı demeyin! Sindirim sistemini rahatlatmasıyla bilinen Trabzon hurması, tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Şeker yerine doğal tatlandırıcılarla hazırlanan laz böreğini, ayda bir kez tüketebilirsiniz.
Pastanın ana malzemesi haline gelen pandispanyayı Trabzon hurması ile tatlandırmaya ne dersiniz? Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz pandispanya ile, siz de kendi pastalarınızı hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;