Makarna Salatanızı Tuzlarken Neyi Unutmamalısınız?
Makarna salatası yazın vazgeçilmezidir. Farklı lezzetler ile birleştirilerek hazırlanan makarna salatası soğuk olarak servis edilir. Peki makarna salatası için makarna haşlarken neyi unutmamalısınız? İşte, makarna salatanızı tuzlarken neyi unutmamalısınız:

Makarna salatası yazın vazgeçilmezidir. Soğuk servis edilen makarna salatasına birbirinden lezzetli malzemeler eklenir.

Bir yemeğin sıcak ve soğuk olduğunda baharatı hissettirmesi farklıdır. Bu sebeple makarna salatası hazırlarken soğuk tüketeceğinizi unutmamanız gerekir. Tatsız bir makarna salatası kimsenin tercihi değildir.


Makarna salatası yaparken, mükemmel şekilde baharatlanmış soğuk makarnalar için genellikle makarna suyunuza ekleyeceğiniz tuz miktarını büyük ölçüde artırmanız gerekir.

Yaygın olarak kullanılan bir mutfak ipucu, makarna suyunu deniz kadar tuzlu olacak şekilde tuzlamaktır, ancak bu tür makarna hazırlığı için, kaynar suya normalden daha fazla tuz eklemek istersiniz. Herkes bu konuda biraz farklı görüşe sahip olsa da sıcak bir makarna yemeği için iyi bir oran, 500 gram makarna pişirmek için her 4 litre suya yaklaşık 1 çorba kaşığı tuz eklemektir. Ancak makarna salatası için iyi bir oran, her 4 litre suya 4 yemek kaşığı tuzdur.


Makarna Suyunuzdaki Tuzu Neden Artırmalısınız?

Pişirme suyunun aşırı tuzlanması, makarna salatasının servis edildiği sıcaklıkla ilgilidir. Bitmiş yemek soğutulmuş veya oda sıcaklığında olduğundan, sıcakken iyi baharatlanmış bir tada sahip olabilecek yemek, daha soğuk olduğunda daha donuk bir tada sahip olacaktır.

Bunun nedeni, yemeğin sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, tat tomurcuklarımız da o kadar tat almaya duyarlı olur ve beyne tatlı ve tuzluyu algılaması için sinyaller gönderir. Örneğin, dondurmanın saf tatlılığı, donmuş katı haline kıyasla hafifçe eritildiğinde daha yoğun bir tada sahiptir. Bu nedenle, damak tadınızın tatları algılayabilmesi için makarna salatası gibi daha soğuk yiyecekleri normalden daha fazla baharatlamak istersiniz.

Bu ekstra baharatlama yöntemi sadece makarnalar için değil, aynı zamanda salatanızdaki diğer malzemeler için de faydalı olmalıdır, özellikle de buzdolabında soğutulacaksa. Kısacası lezzetli ve soğuk bir makarna salatasının anahtarı bol baharattır.

Şunlara da göz atın;

  1. Makarna salatası yaparken neden kelebek makarna kullanmamalısınız?
  2. Makarna salatası buzdolabında ne kadar dayanır?
  3. Makarna salatası neden taze makarnadan yapılmaz?
  4. Makarna salatasının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı