Limon Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Limon otu çayı rahatlatıcı, narenciye aromalı ve kesinlikle lezzetlidir. Limon otundan çay hazırlayabilirsiniz. İşte, limon otu çayı nasıl yapılır:

Limon otu çayı rahatlatıcı, narenciye aromalı ve kesinlikle lezzetlidir. Aslında çay değil, çünkü çay yaprakları yerine limon otu saplarından yapılıyor, ancak bu bitkisel içecek sıcak veya soğuk olarak servis edilmek için mükemmeldir. İşte, limon otu çayı nasıl yapılır:

  1. 4 su bardağı (950 mL) su
  2. 2 su bardağı (150 gr) limon otu sapı
  3. 1/4 su bardağı (50 gr) şeker (isteğe bağlı)
  4. Süt, krema, bal, zencefil ve/veya limon (isteğe bağlı)

Limon Otu Çayının Nasıl Demlenir?

  1. 2 bardak limon otu sapını veya yaprağını doğrayın. Bıçağınızın düz tarafıyla saplara vurarak onları zedeleyin. Bu, sert sapların içindeki kokulu yağı serbest bırakacaktır. Daha sonra limon otunu dikkatlice kaba bir şekilde doğrayın. Parçalar yaklaşık 1,3–2,5 cm uzunluğunda olmalıdır.
  2. 4 bardak suyu yüksek ateşte kaynatın. Suyunuzu orta boy bir tencereye veya benzeri bir tencereye dökün ki, su ısınınca taşmasın. Daha sonra yüksek ateşte kaynayana kadar birkaç dakika ocakta bekletin.
  3. Limon otunu ekleyin ve suyu 5 dakika kaynatmaya devam edin. Su hızla kaynayan bir kıvama ulaştığında limon otunu eklemenin zamanı gelmiştir. Kıyılmış limon otunu dikkatlice doğrudan kaynar suya bırakın. Gerekirse, limon otunun tamamen suya batmasını sağlamak için uzun saplı bir kaşıkla karıştırın, ardından kaynar suda yaklaşık 5 dakika demlenmesini bekleyin.
  4. Sapları çıkarmak için karışımı bir süzgeçten geçirin. Çay demlendikten sonra, yanlışlıkla limon otunun liflerini içmemek için süzmek en iyisidir. Çayı ince gözenekli bir süzgeç veya kevgirden geçirerek bir sürahiye veya başka bir kaba dökün.
  5. Sıcak çay tercih ediyorsanız hemen servis yapın. Sabahları veya serin bir günde sıcak bir fincan limon otu çayı rahatlatıcı ve lezzetlidir. Süzdükten sonra, içilebilecek kadar soğuduğunda çayın tadını çıkarabilirsiniz.
  6. Buzlu çay yapmak için karışımı soğutun. Buzlu çayı tercih ediyorsanız, sürahi limon otu çayınızı bir saat kadar buzdolabına koyun. Bu, sıcak bir günde mükemmel olan veya yemeklerinizin yanında servis edilen, canlandırıcı, narenciye aromalı bir bitki çayı yaratacaktır.


Diğer Tatların Eklenmesi

  1. Kremalı bir çay isterseniz bir miktar süt ilave edin. Eğer çayınızda sütü seviyorsanız muhtemelen limon otu çayında da seveceksiniz. Bu geleneksel çay ilavesi, bir fincan sıcak çayı serinletecek ve bu bitkisel tedaviye ağızda kremsi bir his katacaktır. Kullanacağınız miktar ne kadar sevdiğinize bağlıdır ancak yaklaşık 1 yemek kaşığı ile başlayıp oradan devam etmek en iyisidir.
  2. Daha tatlı bir çay için 1 çay kaşığı bal ekleyin. Balın zengin tatlılığı limon otunu mükemmel şekilde tamamlar. En sevdiğiniz baldan 1 çay kaşığı ölçün ve tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Biraz baharat için çayı zencefille demleyin. Çayınızda taze zencefil kökü kullanmak istiyorsanız yaklaşık 2,5 cm uzunluğunda bir parça dilimleyip kabuğunu kazıyın. Daha sonra limon otunu kaynatırken suya bırakın.
  4. Keskin tadı arttırmak için biraz limon sıkın. Limon otu doğal bir narenciye aromasına sahiptir, ancak gerçek limon veya limon kullanmaktan biraz daha yumuşaktır. Narenciye tadını arttırmak istiyorsanız çayınızın üzerine bir dilim limon sıkın. Yaklaşık 1⁄2 çay kaşığı (2,5 mL) limon suyuyla başlayın, ardından isterseniz daha fazlasını ekleyin.

Şunara da göz atın;

  1. Limon otu nedir?
  2. Taze limon otu nasıl saklanır?
  3. Kimyon çayı nasıl yapılır?
  4. Anason çayı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?