Lavanta Yağı Nasıl Yapılır?
Lavanta hoş kokusu ve görüntüsü ile ilgi çeker. Lavanta yağı evde nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, lavanta yağı nasıl yapılır:

Hoş kokusu ve güzelliği ile uzun zamandır sevilen lavanta yağı, yaralı veya kaşıntılı cildi yatıştırmak, uykuya yardımcı olmak veya sadece hoş bir masaj yağı oluşturmak için de kullanılabilir.  Evde lavanta yağı hazırlamak oldukça kolayd��r. Sizler için lavanta yağı nasıl yapılır anlattık. İşte, lavanta yağı nasıl yapılır:

Lavanta Yağı Nasıl Yapılır?

  1. Taze lavanta dallarını kesin veya kuru olarak satın alın. Çiçeklerle birlikte lavanta saplarını 15 cm veya daha uzun parçalar halinde kesin. Yapraklar ve yeni gövdeler, çiçeklerin yanı sıra yağı demlemek için kullanılabilir, ancak tabana yakın odunsu, kalın gövdelerden kaçınılmalıdır. Çiçek tomurcuğu veya keskin kokulu çiçekler kullanabilirsiniz.
  2. Lavantaların kurumasını bekletin.
  3. Lavantaları hafifçe ezin ve bir kavanoza koyun. Lavantayı temiz ellerle parçalayın veya kokusunu ortaya çıkarmak için temiz, ağır bir nesneyle hafifçe ezin. Tomurcuk kullanıyorsanız, bir bıçak veya parmakla açın. Temiz bir kavanoza koyun.
  4. Lavantaların üzerine yağ dökün. Çiçeklerin üzerine yağ dökün. Kavanoza kokusuz veya hafif kokulu herhangi bir yağı dökün, lavantayı tamamen kaplayın, ancak genişlemeye izin vermek için üstte 1-2 cm boşluk bırakın.
  5. Badem yağı, zeytinyağı veya aspir yağı bu amaç için yaygın olarak kullanılır, ancak önce bunları koklamak ve lavanta kokusunu bastırabilecek güçlü kokulu şişelerden kaçınmak isteyebilirsiniz.
  6. Vaktiniz ve güneş ışığınız varsa lavantayı ıslatın. Kavanozu sıkıca kapatın ve karışımı güneşli bir yerde bekletin.
  7. Vaktiniz veya güneş ışığınız yoksa yağı dikkatlice ısıtın. Güneşte ıslatma yöntemine daha hızlı bir alternatif, yağ ve lavanta karışımını bir çift kazanda veya güveçte 2-5 saat ısıtmak benmari şeklinde sabit sıcaklıkta tutun.
  8. Yağı süzün. Bir kasenin üzerine bir parça müslin veya tülbent koyun ve üzerine yağ ve ot karışımını dökün. Kompost veya bahçedeki çiçekleri ve diğer lavanta parçalarını atın.
  9. Birkaç damla E vitamini ekleyin (isteğe bağlı). Yağın raf ömrünü uzatmak için infüzyonun sonunda E vitamini eklenebilir. Yağı saklamak için serin ve karanlık bir yeriniz yoksa veya kullandığınız yağ biraz eskiyse veya raf ömrü kısaysa bu önerilir. Birkaç damla E vitamini yağını karıştırın veya bir E vitamini jel kapsülünü kesip içindekileri dökün.
  10. Yağınızı koyu renkli bir şişede veya kavanozda saklayın.

Lavanta Kremi Nasıl Yapılır?

  1. Lavanta merhemi ağrıyı azaltmak için kullanılabilir.
  2. Balmumunu bir bıçak veya peynir rendesi kullanarak tıraş edilir.
  3. Balmumu ve yağı kısık ateşte ısıtın. Balmumu parçalarını bir tavaya yerleştirin. Üzerine lavantalı yağı dökün. Birlikte eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Tüm balmumu parçalarının erimesi 15 dakika veya daha fazla sürebilir. Ara sıra tahta bir kaşık veya ısıya dayanıklı başka bir kap kullanarak karıştırın, tercihen balmumu kalıcı olarak yapışırsa zarar vermeyeceğinizi unutmayın.
  4. Karışımı kaplara dökün. Eritilmiş balsamı cam veya teneke kaplara dökün, önce temiz ve kuru olduklarından emin olun. Hava geçirmez bir kapakla kapatın.
  5. Karışımı serin bir yerde sertleştirin. Buzdolabında 10 veya 15 dakika veya serin bir odada veya mahzende 30 dakika sonra, ne kadar sert olduğunu görmek için balsamı veya merhemi kontrol edin. Hala sıvıysa veya parmaklarınızla almak çok zorsa, tekrar eritmeniz gerekebilir. Daha sert hale getirmek için daha fazla balmumu veya daha yumuşak hale getirmek için daha fazla yağ ekleyin.


Şunlara da göz atın;

  1. Portakal yağı nasıl yapılır?
  2. Avokado yağının faydaları nelerdir?
  3. Nane yağının faydaları nelerdir?
  4. Evde hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?


Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli