Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan kuru dolma, zeytinyağlı ya da etli olarak hazırlanabilir. Kuru domates ve patlıcan ile hazırlanan dolmalar, pirinç ile doldurulur. Tercihe göre et, kıyma, ekşi ya da acı lezzetler eklenebilir. Sizlere kuru dolma yanına yakışacak tariflerimizi derledik. İşte, kuru dolma yanına ne yakışır:
Domates çorbası, köz domates, taze domates ya da salça ile hazırlanabilir. Genellikle kaşar ile birlikte servis edilir. Dolma öncesinde yumuşak ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenler yayla çorbasını tercih edebilir. Cacık, zeytinyağlı ve etli kuru dolmanın ferahlatıcı bir tamamlayıcısıdır. Narlı, kırmızı soğanlı, mısırlı ve rokalı bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Tek başına bile oldukça lezzetli olan bu salata dolmanın yanında lezzetli bir eşlikçi olacaktır. İnce ince küp şeklinde kıyılan salata malzemelerinin ceviz ve nar ekşisi ile tatlandırılmasıyla hazırlanan gavurdağı salatası, etli kuru dolmanın vazgeçilmez eşlikçisidir. Karışık turşu lezzetli ile kuru dolmanın tamamlayıcıları arasında yer alır. Damak tadınıza uygun turşular dolmanıız eşleştirebilirsiniz. Yoğurtlu köz patlıcanlı ezme, soğuk servis edilir. Özellikle acılı kuru dolma yanında tercih edilebilir. Yeşil elmanın hafif tatlılığı ile kerevizin aromatik uyumana bayılacaksınız! Ferahlatıcı olan bu lezzet kuru dolmanın yanında hafif tatlı, ekşi ve aromatik bir lezzet verecek. Kuru dolmanın ardından şerbetli bir tatlı tercih etmeye ne dersiniz? Tahin ile lezzetlendirilen şekerpare tatlısı kuru dolma ardından ağız tadınızı dengeleyecek. Osmanlı mutfağından günümüze gelen şerbetli tarifler arasında kalburabastıda yer alıyor. Bu lezzetli tarifin içerisi cevizle dolduruluyor. Şunlara da göz atın;