Kurabiye Hamurunu Ne Kadar Çırpmalısınız?
Kurabiye çoğu kişi tarafından sevilen yiyeceklerden biridir. Pişirmek sandığınızdan daha zor olabilir. Mükemmel oranlara sahip kurabiyeler yapmak için belli teknikleri uygulamanız gerekir. İşte, kurabiye hamurunu ne kadar çırpmalısınız?

Muhtemelen pişirebileceğiniz tüm tatlılar arasında, kurabiyeler genellikle daha basit taraftadır. Yine de basit tariflerden bile şekilsiz, topaklı veya çok yumuşak kurabiyeler çıkabileceğini görebilirsiniz. Kurabiye pişirmek sandığınızdan daha zor, mükemmel oranlara sahip kurabiyeler yapmak için belli teknikleri uygulamanız gerekir.

Bazı sorunlar fırındayken ortaya çıkıyor gibi görünse de kurabiyeler için temel oluşturmak her şeydir. Kurabiyeleriniz piştikten sonra çok kalın veya yassı ise, muhtemelen karışımı yeterince çırpmamışsınızdır. Mükemmel derecede yumuşak, çiğnenebilir kurabiyeler elde etmek için yumurtaları, tereyağını ve şekeri beş dakikaya kadar çırpmanız gerekir.

Çözülmemiş tereyağı topakları hamurunuzu mahvedebilir. Tereyağı ve şekeri pürüzsüz ve havadar olana kadar krema yapmak size aşırı yoğun olmayan kurabiyeler verir. Çok sert olan tereyağını çırpmak işlemi zorlaştırabilir, bu nedenle oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı tercih edin ve hamur kremsi olana kadar karıştırın.

Karıştırmadan Önce Kurabiye Hamurunuzu Nasıl Hazırlarsınız?

Tıpkı tereyağı gibi, hamurunuzdaki tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Aynı sıcaklıkta yumurta, tereyağı, süt ve hatta eritilmiş çikolata ile malzemeler birbirine daha iyi karışır ve size pürüzsüz, eşit kurabiyeler verir. Hamurun havadar olması aynı zamanda kurabiyelerin kabarmasını ve onlara o kabarık dokuyu vermesini sağlayan şeydir.

Her malzemeyi doğru bir şekilde ölçtüğünüzden emin olmak, çok sert, akıcı veya küçük kurabiyelerden kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Yemek pişirirken göz küresi yapmayı sevseniz bile, fırıncılık o kadar bağışlayıcı değildir. Hatalı ölçüm çerezlerinizi bozuyor olabilir; tüm partiyi mahvetmekten kaçınmak için her tarifi tam olarak takip edin.

Son olarak, pişirmeden önce kurabiye hamurunuzu soğutun. Kurabiyeler fırında çok fazla yayılıp şekilsiz ve sarkık hale geliyorsa, bunun nedeni hamurun yeterince sıkı olmamasıdır. Oda sıcaklığındaki malzemeleri kuvvetlice çırptıktan sonra, yumuşak hamur size dokunduğunuzda parçalanan kurabiyeler verecektir. Daha katı hale gelmeleri için buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurabiye tarifler
  2. Dağılmayan lezzetli kurabiyelerin sırrı nedir?
  3. Kurabiye hazırlarken yapılan pişirme hataları
  4. Kurabiye hamurunu neden dinlendirmeniz gerekir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?