Gastronomi ve mutfak sektörü son zamanların en popüler sektörleri arasındadır. Bu sektörde hiyerarşik düzen hakimdir. Hiyerarşik düzendeki herkesin bir görevi vardır ve bunu kusursuz şekilde yerine getirirler. Sizlerde mutfaktaki bu düzeni merak ediyorsanız bu düzende en alt sırada yer alan komi şeflerden sizlere bahsetmek isteriz.
Bu hiyerarşik düzenin en altında yer alan komi şefler mutfağın en temel çalışanlarındandır. Genellikle sektöre yeni başlamış, pratik olarak deneyimi az kişiler mutfağa bu statü ile başlar. İşte, komi şef ne iş yapar:
Komi şeflik mutfakta stajyerlikten sonraki ilk basamaktır. Aşçılık, gastronomi ya da mutfak sanatları eğitimi almış bir kişi stajını tamamladıktan sonra mutfakta ilk olarak komi olarak çalışmaya başlar. Zaman içinde ya da kişinin donanımına göre statüsü değiştirilir. Eğitimli bir kişi değilse alaylı olarak mutfağa girdiğinde yine stajyerlik aşamasını geçtiyse kişi mutfak komisi olarak çalışmaya başlar. Şunlara da göz atın;Komi Şefinin Görevleri Nelerdir?
Komi Şef Nasıl Olunur?
Komi Şef Olmak İçin Şartlar Nelerdir?