Kırmızı Meyveler Nasıl Saklanır?
Çilek, yaban mersini, ahududu, hepsi çok lezzetli kırmızı meyvelerdir. Mevsiminde alınarak saklanabilirler. Sizler için kırmızı meyveler nasıl saklanır anlattık. İşte, kırmızı meyve nasıl saklanır:

Çilek, yaban mersini, ahududu, hepsi çok lezzetli kırmızı meyvelerdir. Minik sulu meyveler, atıştırmadan smoothie yapımına kadar her şey için mükemmeldir. Yakında yemeyi planlıyorsanız, buzdolabında birkaç gün taze tutun. Aksi takdirde, 1 yıla kadar dayanacakları dondurucuya koyun. Sizler için kırmızı meyveler nasıl saklanır anlattık. İşte, kırmızı meyve nasıl saklanır:


Buzdolabında Nasıl Taze Tutulur?

  1. Kırmızı meyveleri inceleyin ve küflü ya da olgunlaşmamış olanları ayrı bir kaba ayırın.
  2. Kırmızı meyveler hassas oldukları için yemeye hazır olana kadar kırmızı meyvelerinizi yıkamayın.
  3. Kağıt havlu serili saklama kaplarına meyvelerinizi dizin.
  4. Kağıt havlular, meyvelerin üzerinde kalan fazla nemi emerek küflenmelerini önler.
  5. Kapağı hafif aralık kalacak şekilde kabın üstüne yerleştirin. Kabı tamamen kapatmayın. Meyveleri çürütmek yerine kalan nem veya yoğunlaşmanın buharlaşması için kapağı yeterince açık bırakın.
  6. Meyveleri buzdolabında 5 güne kadar saklayın. Kırmızı meyveler için en uygun buzdolabı sıcaklığı 2 ila 4 °C arasındadır. 5 gün içinde yemezseniz veya küflenme fark ederseniz çöpe atın.
  7. Meyveleri yemeye hazır olduğunuzda, bakteri ve kiri temizlemek için önce soğuk suyla durulayın.

Kırmızı Meyveler Nasıl Dondurulur?

  1. Meyveleri lavaboda bir kevgir içinde durulayın. Soğuk su altında meyveleri iyice yıkayın.
  2. Sirkeli su ile yıkayarak meyvelerin üzerindeki bakterilerden kurtulabilirsiniz.
  3. Ardından suyla durulayın ve kurutun.Küflü olan tüm meyveleri çıkarın.
  4. Çok olgunlaşmış meyveleri, bozulmalarına izin vermemek ve onları atmak zorunda kalmamak için dondurun.
  5. Meyveleri iyice kurulayın.
  6. Meyveleri tamamen kurutmazsanız, dondurucuda lezzetini etkileyen buz kristalleri üreteceklerdir.
  7. Başka bir kurutma seçeneği, meyveleri bir salata döndürücüye yerleştirmektir. Tamamen kuruyana kadar döndürün.
  8. Meyvelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek sıra halinde yayın. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Daha sonra çilekleri yağlı kağıt üzerine üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Düz tabakada da meyveleri birbirine değmeyecek şekilde ayırmaya çalışın.
  9. Fırın tepsisini 5 ila 10 dakika dondurucuya yerleştirin.
  10. Ardından poşetlere yerleştirin.
  11. Üzerine tarih atmayı unutmayın. 1 yıla kadar güvenle tüketilebilir. Sonrasında tüketmeden önce mutlaka kontrol edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Kiraz ve vişne nasıl saklanır?
  2. Mango nasıl saklanır?
  3. Armut nasıl saklanır?
  4. Defne yaprağı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı
25 Aralık 2024 Masterchef: 4. Ceketi Kim Kazandı?