Kereviz, sağlık açısından çok faydalı bir sebzedir. Kereviz, havuç, patates ve portakal suyu ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Ana yemek olarak sunulan kereviz yemeği, yanında eşlikçileri ile birlikte sunulduğunda zengin bir menüye dönüşür. İşte, kereviz yemeğinin yanında sunabileceğiniz lezzetler:
Eşlikçilere geçmeden önce zeytinyağlı kereviz yemeği tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç ve bulgur ile hazırlanan 4 kaşık çorbası, hem doyurucu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan çorbalardan biridir. Ortalama 50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Domates, arpa şehriye ve terbiye ile hazırlanan şehriye çorbası, sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan şehriye çorbasını, isteğe göre tel şehriye kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Okurumuzdan gelen bu tarif, kereviz yemeğinin yanında daha doyurucu bir menü sunmak isteyenler için idealdir. Tavuk, biber ve domatesleri şişlere geçirerek fırında pişirebilirsiniz.
Kereviz yemeğinin yanına çok yakışan kadınbudu köfte pirinç, soğan, yumurta ve kıyma ile hazırlanır. Dışı panelenen köfte, kızartma usulüyle pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
Kereviz yemeğinin yanında bir ana yemeğe yer vermek istiyorsanız, fırında levrek tam size göre. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan levrekleri fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Kereviz yemeğinin yanında ara sıcaklara yer vermek istiyorsanız, iç harcı tavuk eti ve maydanoz ile doldurulan talaş böreğine mutlaka şans verin. Üzerine susam veya haşhaş tohumu serpiştirebilirsiniz.
Kalabalık sofralar için bir menü hazırlamak istiyorsanız, beşamel sosla zenginleştirilmiş fırında makarnayı listenize ekleyebilirsiniz. Tarifin hazırlanma süresi yaklaşık 40 dakikadır.
Sebze bazlı bir menü hazırlamak isteyenler, lahananın soğanlı pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan lahana dolmasını deneyebilir. Lezzetini artırmak için salçalı sos kullanmayı unutmayın.
Pazı yapraklarının pirinç ve bulgurlu harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu sarma, tencerede kontrollü bir şekilde pişirilir. Ekşiliğini artırmak için nar ekşisi ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
Patates, yumurta, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan patates köftesi, yumurtalı susamlı karışıma bulandıktan sonra kızgın yağda pişirilir. İsteğe göre yanında mayonez ile birlikte sunabilirsiniz.
Ispanak, beyaz peynir, kaşar peyniri ve un ile hazırlanan graten, ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Ortalama 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Kerevizin yanına yoğurt ve eşlikçileri çok yakışır. Ancak sade yoğurt sunmak istemiyorsanız, salatalık, yoğurt, sarımsak ve dereotu ile hazırlanan cacık tarifini deneyebilirsiniz.
Havuç, yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlanan tarator, 15 dakikada hazırlayabileceğiniz mezelerden biridir. Videolu anlatımıyla kısa sürede hazırlanan bu tarifi, ceviz serpiştirerek sunabilirsiniz.
Kereviz yemeğinin ardından sunabileceğiniz bir tatlı arıyorsanız, hafifliği ve lezzeti ile çok seveceğiniz ıspanaklı pastayı deneyebilirsiniz. Pastanın üzerini yaban mersini ile süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;