Kekinizin Ortası Pişmediyse Ne Yapmalısınız?
Kabarık bir kek ya da pandispanya hazırlarken keki iyice çırpmanız gerekir, ardından pişirilir. Pişirme esnasında kenarlarının piştiğini ancak ortasının pişmediğini fark ederseniz ne yapmalısınız:

Kabarık bir kek ya da pandispanya hazırlarken keki iyice çırpmanız gerekir, ardından pişirilir. Kabarık bir kek harcı hazırlamak kolay gözükse de zaman zaman mükemmel hamura ulaşmak kolay olmaktan çok uzak olabilir. Ve kekinizin ortası tamamen pişmeden üzeri çok fazla kızarıyorsa, alüminyum folyo sadece günü kurtarmak için kullanılabilir.

Birçok ev pastacısı bu aksiliği bir noktada yaşar. Tanıdık tabloyu çizelim: Pastanız mükemmel görünüyor ve fırında tarifin tavsiye ettiği pişirme süresi kadar bekletildi, ancak denenmiş ve gerçek kürdan testini yapmaya gittiğinizde, içinden ham kürdan kaplı yapışkan bir kürdan çıkarıp şaşırıyorsunuz. Kek hamuru.

Seçenekleriniz tükendi ve pastanız çöp olabilir, ancak tek yapmanız gereken pastanızın ortasını pişirmeye devam ederken üstünü korumak için güvenilir alüminyum folyoyu kullanmak. Bazen çadırlama olarak adlandırılan bu işlem, tavanızın içinde ideal sıcaklığı korumak için yemeğinizin üzerine bir alüminyum folyo tabakasının sarılmasını içerir. Tavanızı düz bir folyo tabakasıyla kaplayabilir veya daha uzun keklerin onunla temas etmesini önlemek için "çadır" şeklinde yuvarlayabilirsiniz.

Alüminyum Folyo Kullanabilirsiniz

Çadırlama sadece yemek tarifleri için değerli bir numara olmakla kalmaz, aynı zamanda lazanya gibi fırının yüksek sıcaklıklarında kolayca kuruyabilen lezzetli yemekler için de kullanışlıdır. Folyo, hem nemi kek tepsisinin içinde hapsederek hem de fırının üstündeki ısıtma elemanından gelen doğrudan sıcaklığı saptırarak çifte görev üstlenir.

Alternatif olarak, dışı aşırı kabuklu olmayan eşit bir pişirmeyi teşvik etmek için folyoyu en başından itibaren kullanabilirsiniz. Bir kek kalıbını folyo ile kaplayarak ve folyonun ortasına küçük bir delik açarak başlayabilirsiniz; bu, pastanın en başından fazla kızarmasını önlemeye yardımcı olur. Bu yöntemle en iyi sonucu almak için, folyonun kabarıp temas etmesi durumunda kekinize yapışmasını önlemek için pişirme spreyi ile kapladığınızdan emin olun.

Bu nedenle, bir dahaki sefere bir pasta pişirmeye hazırlanırken, nemi yönetmenin ve eşit bir pişirmeyi teşvik etmenin anahtarının folyo olduğunu unutmayın. Bu mutfak aleti genellikle bulaşıkların dağılmasını önlemek ve artıkları sarmak için kullanılsa da, mükemmel bir pasta yapmak için ihtiyacınız olan kahraman folyo olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kek pişerken neden kızarır?
  2. Kek icing nasıl yapılır?
  3. Kek nasıl dondurulur?
  4. Kek kalıbı çeşitleri ve kullanımları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Fines Herbes Nasıl Yapılır?
Salçanın Küfünü Tek Malzemeyle Engelleyin
Siyah Mercimek Nedir, Nasıl Pişirilir?
Küf Mutfakta Nerelere Saklanır?
21 Ekim 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Romatizmaya Ne İyi Gelir?