En Kolay Yöntemlerle Sıkışmış Kavanoz Kapağı Nasıl Açılır?
Sıkışmış kavanoz kapağı nasıl açılır? İşte, hemen hemen herkesin başına gelen sıkışmış kavanoz kapağını kolayca açmak için uygulayabileceğiniz 5 farklı yöntem:

Mutfakta tatlı bir telaşla yemek hazırlarken, hemen hemen hepimizin başına zorlu bir kavanoz kapağı gelmiştir. Bir yandan yemek pişirmek, diğer yandan kavanozun kapağını açmak için mücadele etmenin zorluğunun farkındayız. Tam da bu yüzden, kavanoz kapağını kolayca açmanın yollarını yazımızda derledik. İşte, mutlaka bilmeniz gereken kavanoz kapağı açma yöntemleri:

  1. Kapağın Kilidini Açın

Eğer kavanozun kilidi açılmadıysa, tahta kaşıktan yardım alarak hava almasını sağlayabilirsiniz. Bunun için tahta kaşıkla kapağın üzerine hafifçe vurun. Birkaç kez vurduktan sonra kapağı açmayı deneyebilirsiniz. Tahta kaşık yerine çatal veya küçük bir bıçak da kullanabilirsiniz. Bu yöntemde çatalı kapak ile kavanoz arasına sıkıştırıp hafifçe dışarı doğru çekin. Eğer kavanozdan fıs sesi geldiyse, kilit açılmış demektir. Ancak bıçak kullanırken elinize gelmemesine ve kavanozun kırılmamasına özen gösterin.

  1. Su Çekici Yöntemi

Su çekici ismi verilen bu yöntemde, kavanozu sağlam olan elinizle tutmanız gerekir. Kavanozu 45 dereceli bir açıyla aşağı bakacak şekilde tutun. Ardından diğer elinizde kavanozun tabanına sert bir şekilde vurun. Eğer fıs sesi gelirse, kavanoz kolayca açılacaktır.

  1. Saç Kurutma Makinesini Kullanın

Bu yöntem özellikle kavanoz kapağının yapışarak sıkıştığı durumlarda kullanılır. Uygulamak için fön makinesini yüksek ısıya ayarlayın. Ardından fön makinesini kavanoz kapağına bakacak şekilde tutum ve 30 saniye boyunca çalıştırın. Metal kapak çok ısınacağı için, kapağı havlu veya fırın eldiveniyle açın.

  1. Lastik Eldiven Yöntemi

Mutfaklarda en çok kullanılan yöntemlerden biri de lastik eldiven yöntemidir. Bunun için elinize iki adet lastik eldiven takın. Bir elinizle kavanozun gövdesini kavrarken, diğer elinizle kapağı dikkatli bir şekilde açın. Kapağı güzelce kavrayabilmek için, kapağın etrafına lastik geçirebilirsiniz.

  1. Sıcak Su Yöntemi

Sıcak su yöntemi, sıkışmış kavanoz kapağını açmak için uygulanan en etkili yöntemdir. Bu yöntem için derin bir kaseye sıcak su doldurun. Kavanozu ters çevirerek kapak kısmını sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 30 saniye bekletin. 30 saniyenin ardından kavanozu ters çevirerek kapağı kolayca açabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Konserve nasıl açılır?
  2. Açacak olmadan şişe nasıl açılır?
  3. Kesme tahtası nasıl seçilir?
  4. Buz kalıbı nasıl temizlenir?
  5. Yanmış tencere nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?