İmparator Mantarı Nasıl Pişirilir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
29 Tarif       24 Takipçi
Padişah mantarı olarak da bilinen imparator mantarı lezzetli mantar türlerinden biridir. Peki, imparator mantarı nasıl pişirilir? İşte, imparator mantarını pişirmek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler:

İmparator mantarı (Caesar's mushroom), yenilebilir ve oldukça lezzetli bir mantar türüdür. İtalyanca’da Amanita caesarea olarak bilinen bu mantar, nadir ve kıymetli olduğu için doğru şekilde pişirilmesi önemlidir.

İmparator Mantarı Nasıl Pişirilir?

  1. Izgara

Malzemeler:

  1. İmparator mantarı
  2. Zeytinyağı
  3. Tuz ve karabiber
  4. Sarımsak (isteğe bağlı)
  5. Taze kekik ya da biberiye

Yapılışı: Mantarları temizleyin. Mantarları suyun altında yıkamaktan kaçının, nemli bir bezle ya da fırça yardımıyla temizleyin. Mantarların üst kısımlarını zeytinyağıyla hafifçe yağlayın. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş sarımsak serpin. Izgarayı ısıtın ve mantarları doğrudan ızgaraya yerleştirin. Her iki tarafını da yaklaşık 2-3 dakika ızgara yapın, mantarın dışı hafif çıtır, içi ise yumuşak olmalıdır. Pişen mantarları taze kekik ya da biberiyeyle süsleyerek servis edin.

  1. Soteleme

Mantarların yumuşak dokusunu ortaya çıkarmak için tavada sotelemek mükemmel bir yöntemdir.

Malzemeler:

  1. İmparator mantarı
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  4. Tuz ve karabiber
  5. Maydanoz (ince doğranmış)

Yapılışı: Mantarları temizleyip, dilimleyin. Bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsakları ekleyin ve sarımsaklar hafifçe kızarana kadar soteleyin. Mantarları tavaya ekleyin ve orta ateşte mantarlar yumuşayıp suyunu salana kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapmadan önce üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyin.

  1. Fırınlama

Fırında pişirerek mantarın lezzetini yoğunlaştırabilirsiniz. Bu yöntem, farklı aromalar ekleyerek mantarın tadını daha da zenginleştirmek için idealdir.

Malzemeler:

  1. İmparator mantarı
  2. Zeytinyağı
  3. Tuz, karabiber
  4. Taze biberiye veya kekik
  5. Limon suyu

Yapılışı: Fırını 180°C’ye ısıtın. Mantarları temizleyin ve büyük parçalar halinde doğrayın. Fırın tepsisine mantarları dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz, karabiber serpin. Taze biberiye ya da kekik dallarını mantarların üzerine ekleyin. Mantarları fırına verin ve yaklaşık 15-20 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine limon suyu sıkabilirsiniz.

  1. Çorba

Mantarın yoğun aromasını çorbada kullanmak için kremalı bir çorba harika bir seçimdir.

Malzemeler:

  1. İmparator mantarı (300-400 gr)
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 soğan (doğranmış)
  4. 2 diş sarımsak (doğranmış)
  5. 1 su bardağı krema
  6. 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  7. Tuz, karabiber
  8. Taze kekik

Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Temizlenmiş ve doğranmış imparator mantarlarını ekleyin, mantarlar suyunu salana kadar pişirin. Sebze suyu ya da tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 10 dakika pişirdikten sonra kremayı ekleyin ve kısık ateşte çorbanın kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, üzerine taze kekik ekleyerek servis edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kültür mantarı nasıl pişirilir?
  2. İstiridye mantarı nasıl pişirilir?
  3. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir?
  4. Cincile mantarı nasıl pişirilir?
  5. Kestane mantarı nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!