Humus Nasıl Dondurulur ve Çözülür?
Humus çoğu insan tarafından çok sevilen bir Lübnan yemeğidir. Dip sos olarak tüketilebilir. Nohut ile hazırlanan bu lezzeti fazla hazırladıysanız eğer dondurmak en mantıklı çözümlerden biri olacaktır. Peki humus nasıl dondurulur ve sonrasında nasıl çözülür?

Humus çoğu insan tarafından çok sevilen bir Lübnan yemeğidir. Dip sos olarak tüketilebilir. Nohut ile hazırlanan bu lezzeti fazla hazırladıysanız eğer dondurmak en mantıklı çözümlerden biri olacaktır. Dondurulduktan sonra humusun tadı ve dokusu değişebilse de, humusun dondurulması son derece kullanışlı olabilir ve daha az yiyecek israf etmenize yardımcı olabilir. Humusun nasıl dondurulacağını ve ne zaman çözüleceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  1. Humus'u dondurucuda 4 aya kadar saklayın.
  2. Humus'u hava geçirmez bir kapta biraz zeytinyağı gezdirerek dondurun.
  3. Lezzetini arttırmak için çözülmüş humusa baharat veya taze malzemeler eklemeyi deneyin.

Humus Dondurulabilir Mi?

  1. Evet, arta kalan humus 4 aya kadar dondurulabilir.
  2. Dondurucu humus, büyük miktarda humus yaptığınızda veya bir humus paketi açtığınızda ve son kullanma tarihi geçmeden onu yiyemediğinizde kullanışlıdır. Humus dondurduğunuzda dokusu ve tadı biraz değişebilir, ancak yine de çözdürmek ve yemek için çok iyidir.

Humus Nasıl Dondurulur?

  1. Humusu hava geçirmez bir kaba boşaltın.
  2. Humusunuz ister ev yapımı ister marketten alınmış olsun, onu hava geçirmez bir kapta dondurmanız gerekir. Humusun tamamını kaseden veya içinde bulunduğu paketten sıyırmak için bir kaşık veya spatula kullanın. Alandan en iyi şekilde yararlanmak için humusu kabın köşelerine doğru bastırın.
  3. Humusun üzerine zeytinyağı gezdirin.
  4. Humusunuzun üzerine ince bir zeytinyağı tabakası, nemin korunmasına yardımcı olur ve donma sırasında kurumaz. Zeytinyağını doğrudan şişeden dökün veya üstünü ince bir tabaka halinde kaplamak için bir kaşık kullanın.
  5. Humus kaplarını etiketleyin ve tarih atın.
  6. Dondurucuya yerleştirdiğiniz tarihi ay ve yıl dahil olmak üzere yazmak için kalıcı bir kalem veya yapışkan etiket kullanın. Bu, humusun dondurucuda ne kadar süredir kaldığını izlemenize yardımcı olacaktır.
  7. Humusu 4 ila 6 ay içerisinde tüketin.
  8. Humusun dondurucuda 4 aydan daha uzun süre bırakılması, dondurularak yanmasına neden olabilir, bu da tadı ve dokusunu değiştirir. Dondurulmuş humusu dondurduktan sonra 6 ay içinde güvenle tüketebilseniz de 4 ay içinde çözüp yemek kadar keyifli olmayabilir.


Humusun Çözülmesi Ne Kadar Sürer?

  1. Dondurulmuş humusun buzdolabında çözülmesi 24 ila 48 saat sürer.
  2. Dondurulmuş humusunuzu kullanma zamanı geldiğinde, kabı en az bir gün buzdolabına koyun. Bu, humusun yavaşça erimesini sağlayarak eşit şekilde çözülmesine yardımcı olur ve böylece yumuşak dokusunu geri kazanır.

Çözülmüş Humus Nasıl Kullanılır?

  1. Humusun lezzetini baharatlarla zenginleştirin.
  2. Çözülmüş humusun yeni tadının biraz farklı olduğunu düşünüyorsanız, baharatlarla yeni tatlar eklemeyi deneyin. Parlak yeni bir vuruş için humusun üzerine biraz kırmızı biber, kimyon ve / veya karabiber serpin.
  3. Humusu bir sandviçin üzerine yayın.
  4. Humus harika ve lezzetli bir mayonez ikamesi olabilir! En sevdiğiniz sandviçi yapın ve ardından üst dilime bir parça humus sürün. Kim bilir? Yeni bir favori çeşni bulabilirsiniz!
  5. Atıştırmalık tabağının tadını çıkarırken krakerleri ve sebzeleri humusa batırın.
  6. Sebze ve peynir tepsisinden daha iyi bir şey var mı? Humus dolu bir kase ile şarküteri tabağınıza biraz ekstra protein ekleyin. Krakerlerinizi, havuçlarınızı, biberlerinizi ve hatta peynirinizi forma batırmayı deneyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Humus sağlıklı mı?
  2. Humus tarifleri
  3. Lübnan yemek kültürü
  4. Lübnan mutfağı yemekleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı