Hindistan cevizi yoğurdu, normal yoğurda lezzetli, süt içermeyen ve vegan dostu bir alternatiftir. Sizlere üç farklı yoğurt tarifi verdik. Evde hindistan cevizli yoğurt nasıl yapılır anlattık. İşte, hindistan cevizi yoğurdu nasıl yapılır:
Geleneksel Hindistan Cevizli Yoğurt
(1 L yoğurt yapar)
- 2 kutu, her biri 400 g, tam yağlı hindistan cevizi sütü
- 2 probiyotik kapsül
- 1 ila 2 yemek kaşığı (15 ila 30 ml) ham şeker (isteğe bağlı)
Yoğunlaştırılmış Hindistan Cevizi Yoğurdu
(1 L yoğurt yapar)
- 2 kutu, her biri 400 g, tam yağlı hindistan cevizi sütü
- 4 probiyotik kapsül
- 2 çay kaşığı (10 ml) agar agar gevreği VEYA 2 yemek kaşığı (30 ml) tapyoka nişastası
- 1 ila 2 yemek kaşığı (15 ila 30 ml) ham şeker (isteğe bağlı)
Hızlı Hindistan Cevizli Yoğurt
(1 L yoğurt yapar)
- 2 kutu, her biri 400 g, tam yağlı hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı (15 ml) limon suyu
- 2 probiyotik kapsül
- Tutam deniz tuzu
- 1 yemek kaşığı (15 ml) akçaağaç şurubu,
Birinci Yöntem: Geleneksel Hindistan Cevizi Yoğurdu
- Hindistan cevizi sütünü soğutun. Hindistan cevizi sütü kutularını buzdolabınıza koyun ve gece boyunca veya en az 8 saat soğumaya bırakın.
- Krema ve diğer malzemeleri birleştirin. Soğuk, kalın hindistancevizi kremasını alın ve büyük bir kaseye koyun. Probiyotikleri ve tatlandırıcıyı ekleyin, ardından iyice birleşene ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Karışımı sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Hindistan cevizi karışımını temiz, sterilize edilmiş bir cam kavanoza dökün. Kavanozu bir kapakla sıkıca kapatın.
- Yoğurdu 24 saat mayalandırın. Kapalı yoğurt kavanozlarını fırınınıza yerleştirin. Fırını kapalı bırakın, ancak fırının ışığını açın. Yoğurdu 12 ila 24 saat fırında bekletin.
- Soğuyana kadar soğutun. Koyu kıvamlı, mayalanmış yoğurdu ocaktan alıp buzdolabınıza aktarın. Yoğurdu yaklaşık 6 saat veya tamamen soğuyana kadar soğutun.
İkinci Yöntem: Yoğunlaştırılmış Hindistan Cevizi Yoğurdu
- Hindistan cevizi sütü ve koyulaştırıcıyı birleştirin. Hindistan cevizi sütünü çalkalayın, ardından kutuları açın ve orta boy bir tencereye dökün. Seçtiğiniz koyulaştırıcıyı hindistan cevizi sütüne ekleyin.
- Hindistan cevizi karışımını ısıtın. Tencereyi orta ateşte ocağa koyun. Hindistan cevizi sütünün hafif bir kaynama noktasına gelmesine izin verin, ardından ısıyı düşürün ve 5 ila 10 dakika daha pişirin.
- Karışımı soğumaya bırakın. Hindistan cevizi karışımını ocaktan alın ve 40-45 derece arasındaki bir sıcaklığa soğumaya bırakın.
- Probiyotikleri ve tatlandırıcıyı ekleyin. Probiyotikleri ve tatlandırıcıyı sütün yüzeyine serpin, ardından birleştirmek için iyice çırpın.
- Yoğurdu sterilize edilmiş kavanozlara dökün. Hindistan cevizi karışımını sterilize edilmiş cam kavanozlara dökün. Kavanozları sıkı kapaklarla kapatın.
- Yoğurdu 12 ila 24 saat fermente edin. Yoğurdu boş bir fırına koyun. Fırının ışığını açın, ancak fırının kendisini kapalı bırakın. Yoğurdu bu ılık ortamda 12 ila 24 saat mayalanmaya bırakın.
- Yoğurdu soğutun. Yoğurt kavanozlarını buzdolabına aktarın ve yaklaşık 6 saat soğumaya bırakın.
Üçüncü Yöntem: Hızlı Hindistan Cevizi Yoğurdu
- Hindistan cevizi sütünü soğutun. Hindistan cevizi sütü kutularını buzdolabınıza koyun ve gece boyunca veya en az 8 saat bekletin.
- Katılaşan kremayı alın. Hindistan cevizi sütü kutularını açın ve üstte oturan katılaşmış kremayı çıkarın. Kutunun dibinde oturan sulu kısmı atın.
- Malzemeleri birlikte karıştırın. Katılaşmış hindistan cevizi sütünü blender veya mutfak robotunuza yerleştirin. Limon suyu, probiyotik ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice birleşene ve çok pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- İstediğiniz gibi ayarlayın. Yoğurdun tadına bakın. İsterseniz 1 yemek kaşığı (15 ml) sıvı tatlandırıcı ekleyin ve tatlandırıcı eşit şekilde dağılana kadar yoğurdu tekrar karıştırın.
- Soğuyana kadar soğutun. Yoğurdu hava geçirmez bir plastik kaba aktarın ve buzdolabınıza koyun. Yoğurt yaklaşık 2 veya 3 saat soğumaya bırakın.
Şunlara da göz atın;
- Hindistan cevizi yağı cilde iyi gelir mi?
- Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?
- Hindistan cevizi ununun faydaları nelerdir?
- Hindistan cevizi unu nasıl yapılır?