Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir?
Hindistan cevizi, faydaları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Marketlerde satılan hindistan cevizinin taze olup olmadığını birkaç basit tüyo ile anlayabilirsiniz. İşte, hindistan cevizi seçerken dikkat etmeniz gereken tüyolar:

Hindistan cevizi, hem etinden, hem sütünden, hem de suyundan faydalanılan bir meyvedir. Tropikal iklimlerde yetişen bu meyve, son yıllarda ülkemizde de popüler bir hale gelmiştir. Özellikle içinde bulunan suyu ve etli kısmı farklı tariflerde kullanılır. Etli kısmı kurutulup rendelenerek de kullanılabilir. Market ve pazarlarda satılan hindistan cevizinin taze olup olmadığını anlamak, meyvenin raf ömrünü uzatacaktır. Taze hindistan cevizi daha uzun bir kullanıma sahiptir ve lezzetlidir. 

Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir?

  1. Boyut

Hindistan cevizi seçerken boyutuna ve ağırlığına dikkat edin. Daha ağır olanlar, bol suludur ve lezzetlidir. 

  1. Su miktarı

Hindistan cevizi alırken her zaman daha fazla su içerenlere yönelin. Hangisinde daha fazla su olduğunu anlamak için, hindistan cevizini elinize alın ve sallayarak içindeki su sesini dinleyin. Ayrıca meyvelerin ağırlıklarını da karşılaştırabilirsiniz. 

  1. Kabuk

Hindistan cevizinin kabuğunu inceleyin. Üzerinde çatlak olmamasına dikkat edin. Kabuğu çatlayan hindistan cevizinin içindeki su daha azdır. Ayrıca çatlak kabuklar küfün habercisi olabilir.

  1. Delik

Hindistan cevizinin üzerinde 3 nokta bulunur. Buna hindistan cevizi gözleri de denir. Bu delikleri elinizle bastırarak kontrol edin. Eğer bir yumuşaklık varsa, bu meyveyi tercih etmeyin. Çünkü delikler, nakliye esnasında hindistan cevizinin hasar görüp görmediğini belli eder. Ayrıca yumuşayan delikler, hindistan cevizinin küflendiğini veya fazla olgunlaştığını da gösterebilir.

  1. Koku

Hindistan cevizinin deliklerinden meyveyi koklayın. Eğer ekşi veya bozuk bir koku varsa, almayın.

  1. Yeşillik

Eğer yeşil kabuklarından ayrılmamış bir hindistan cevizi alacaksanız, meyvenin dışını kontrol edin ve nemli olmamasına dikkat edin. Hindistan cevizi nemliyse, büyük ihtimalle su sızdırıyodur ve kabuğu çatlamıştır. Ayrıca kabuğun parlak yeşil olmasına ve üzerinde kahverengi lekeler bulunmamasına da özen gösterin.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizli tarifler
  2. Hindistan cevizi nasıl yenir?
  3. Karpuz nasıl seçilir?
  4. Kavun nasıl seçilir?
  5. Avokado nasıl seçilir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu