Elinizde fazla fesleğen varsa nasıl saklamalısınız? Eğer bir bahçeniz varsa ya da fazla fesleğen satın aldıysanız bütün bir yıl fesleğeni taze olarak yemek için saklamanız gerekir. İşte tüm yıl boyunca fesleğen saklamak için üç farklı yöntem:
Yıkayın ve Dondurun
- Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın. Ardından sapları atın. Bunları bir yağlı kağıda yayın ve hızlı bir şekilde dondurun. Dondurulmuş fesleğeni dondurucu poşetlere aktarın ve gerektiğinde kullanın.
Haşla ve Dondur
- Yıkanmış fesleğen yapraklarını 15 saniye kadar haşlayın ve pişirme işlemini durdurmak için buzlu suya daldırın. Yaprakları iyice kurulayın ve ardından hızlı dondurun ve seçenek 1'de açıklandığı gibi dondurucu torbalara aktarın.
Doğrayın ve Dondurun
- Yıkanmış fesleğen yapraklarını kabaca doğramak için bir mutfak robotu kullanın. Yaprakları hafifçe yağla kaplamak için bir çiseleyen zeytinyağı ve nabız ekleyin; bu, fesleğenin dondurucuda kararmasını önleyecektir. Elde edilen karışımı buz kalıplarına alın ve dondurun. Bitmiş küpleri dondurucu poşetlere aktarın ve gerektiği gibi kullanın. Bir küp genellikle yaklaşık iki yemek kaşığı taze fesleğen eşdeğeridir. Sizinkinin ne kadar tuttuğunu bulmak için buz kalıbınızı ölçün.
Kurutun
- Fesleğenleri kurutarak saklayabilir ve sonrasında tariflerinizde kullanabilirsiniz. Bir tepsiye serebilir ya da demet haline getirerek ters şekilde kurutulabilir.
Şunlara da göz atın;
- Yeşillikler nasıl saklanır?
- Sarımsak nasıl saklanır?
- Asma yaprağı nasıl saklanır?
- Maydanoz nasıl saklanır?