Tavuk ciğeri, ten renginden sarıya ve koyu morumsu kahverengi kırmızıya kadar bir dizi renkte gelir. Her renk tonu, ciğer için bilinen ve sevilen (veya sevilmeyen) keskin lezzet ile birlikte gelir. İster zengin tada sahip bir karaciğer ister daha yumuşak bir karaciğer arıyor olun, tek yapmanız gereken rengi ölçmek.
Soluk ve krem renkli karaciğerler daha yağlıdır. Daha açık gölge, tavuğun yüksek karbonhidratlı bir diyet tükettiğini ve muhtemelen yeterince egzersiz yapmadığını gösterir. Soluk bir karaciğer yemek için güvenli olmakla kalmaz, genellikle koyu renkli kırmızı karaciğerlerden daha hassas ve daha zengin bir tada sahiptir. Koyu kırmızı karaciğerler, onlar için daha yoğun organ eti özüne sahiptir. Kesinlikle uzak durmak isteyeceğiniz bir karaciğer rengi yeşildir. Bu, safra kesesinin yırtıldığını ve sızdığını gösterebilir. Yine de tüketmek güvenli olsa da en iştah açıcı renk seçeneği olmayabilir.
Karaciğerin koyu ve hafif metalik, dünyevi tadı, dokudaki yüksek kan miktarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle genellikle pişirmeden önce süte batırılır. Sütün kanı çekmeye ve aromayı yumuşatmaya yardımcı olduğuna inanılıyor. Dokudaki kan miktarı karaciğerin rengini de belirler.
Beslenmenizde sakatatlara daha fazla yer vermek istiyorsanız karaciğer bunun için iyi bir tercihtir. Diğer sakatat türlerine kıyasla daha tanıdık bir lezzete sahiptir. Tavuk ciğeri polarize edici bir gıda olma eğilimindeyken, bir besin deposudur ve hazırlanması nispeten kolaydır. Bir dahaki sefere kızartmak için bütün bir tavuk satın aldığınızda, içindeki sakatatları çöpe atmayın. Tavuk ciğerinin en basit ve en lezzetli versiyonlarından biri tereyağı ve zeytinyağında soğan ile sotelemektir. Dilerseniz içerisine farklı sebzeler ekleyebilirsiniz.
Karaciğer zengin bir demir, protein ve B vitamini kaynağıdır. Kas etlerinden daha fazla vitamin ve mineral içerirler. Ayrıca A, C vitaminleri ve potasyum açısından da yüksektir. Tadından hoşlanmıyorsanız ancak faydalarından yararlanmak istiyorsanız, bolonez sosunuza ilave edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;