Buzlu Çayı Demlemeye Neden Soğuk Suyla Başlamalısınız?
Bunaltıcı bir yaz gününde misafir ağırlıyorsanız ya da serin bir içecek içmek istiyorsanız buzlu çay iyi bir seçenektir. Peki buzlu çayı demlemeye neden soğuk su ile başlamalısınız?

Bunaltıcı bir yaz gününde misafir ağırlıyorsanız ya da serin bir içecek içmek, ferahlatıcı ev yapımı buzlu çayın menünüzde yer alacağına bahse girebiliriz. Bu klasik içecek çok basit ama çok lezzetli ve muhtemelen dayanılmaz sıcaklara dayanmak için bir numaralı silah. En yumuşak, en tatlı, en karşı konulamaz ve acı bitmeyecek çayı yapmanızı sağlamak için, gidilecek yol soğuk demlemedir.

Art of Tea'nin usta çay karıştırıcısı Steve Schwartz, sıcak suyun aksine, çayınızı hazırlamak için soğuk su kullanmanın daha az tanenle sonuçlandığını ve bunun da daha yumuşak bir tada yol açtığını söylüyor. Çay tanenleri aynı zamanda burukluklarıyla da tanınırlar, bu nedenle soğuk demlemede daha az tanen bulunduğundan, aşırı konsantre çaydan kaynaklanan rahatsız edici büzülme hissi hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Ayrıca, soğuk demleme çayınız gece boyunca buzdolabında beklediğinden, zaten soğutulmuş bir sürahi elde edersiniz, bu nedenle daha fazla soğutmak için çok fazla buz küpü eklemenize gerek kalmaz; böylece mükemmel şekilde hazırlanmış buzlu çayınızı seyreltmekten kaçınabilirsiniz.

Soğuk Su İle Soğuk Çay Nasıl Demlenir?

Soğuk demleme çay yapmak basittir; sadece yeterince demlenene kadar geçen saatleri hesaba katmayı unutmayın. Bu nedenle, buzlu çayı servis etmek için hangi günü seçerseniz seçin, bir gün önceden hazırlanmaya başlamanızı öneririz. İlk adım bir cam kavanozu soğuk su ve çayla doldurmaktır- her bardak su için 1 çay poşeti veya 1 ½ çay kaşığı gevşek çay. Daha sonra kavanozun üzerini kapatıp buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Demlemek için gereken tam saat sayısının kullandığınız çayın türüne bağlı olduğunu unutmayın. Beyaz veya yeşil çay 6 ila 8 saat sürerken, oolong veya siyah çay 8 ila 12 saate ihtiyaç duyar.

Demlendikten sonra çay poşetlerini veya poşetlerini sudan çıkarın veya gevşek çay yapraklarını süzün. Şimdi geriye kalan tek adım çayı tatlandırmak (tatlı çayı tercih ediyorsanız) ve bunu bal, agave nektarı veya basit şurup gibi sıvı bir tatlandırıcı kullanarak yapmak oldukça kolaydır. Bir limon dilimi ve biraz nane yaprağıyla süsleyin ve işte! Soğuk demlenmiş buzlu çayınız servise hazır.

Şunlara da göz atın;

  1. Buzlu çay tarifleri
  2. Kahve demleme yöntemleri
  3. Cold brew nedir?
  4. Hangi çay en uzun süre taze kalır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem